Ga naar de inhoud

Hugo Cuypers toont kapotte veters na niet-gefloten penalty: "Ik had geen reden om me te laten vallen"

 vr 7 oktober 2022 08:51
Hugo Cuypers hield kapotte veters over aan een penaltyfase met Marcus Danielson.

Hyun-seok Hong in de eerste helft, Hugo Cuypers in de tweede. Twee penaltyfases voor AA Gent tegen Djurgardens, maar evenveel keer kreeg de thuisploeg nul op het rekest. Hugo Cuypers toonde na afloop veelbetekenend de kapotte veters van zijn rechterschoen, terwijl coach Hein Vanhaezebrouck de UEFA hekelde. "Het is onaanvaardbaar dat de UEFA een derde competitie wil invoeren en die dan zo amateuristisch aanpakt."

Hugo Cuypers probeerde het verschil te maken voor AA Gent, maar ook hij botste op de Zweedse muur. "De kansen waren er wel en we hadden ook twee keer een penalty moeten krijgen, denk ik."

 

"De laatste pass en de afwerking waren net niet zuiver genoeg. We hebben er alles aan gedaan en heel weinig weggegeven. Zij scoorden op één corner en kropen toen nog verder achteruit. Zolang wij die gelijkmaker niet maakten, was het moeilijk. Maar ik denk wel dat er beterschap was."

 

Op het uur kreeg Cuypers geen strafschop, toen hij in de zestien over het uitgestoken been van Danielson tuimelde. Een zuivere penalty, vond Sporza-commentator Filip Joos in het interview na afloop. De reactie van Cuypers was veelbetekenend: de spits wees naar de kapotte veters van zijn rechterschoen.

 

"Dat is dus eerder hij die op mij stapt, dan ik die hem raak. Ik had geen enkele reden om me daar te laten vallen, ik stond 1 op 1 met de doelman. De pass was daar wel perfect, maar het zat wat tegen voor ons. We zitten nu in zo'n periode, het is nu aan ons om zondag wel 3 punten te pakken." Dan gaat het op bezoek in Eupen.

"We zitten in periode waarin alles tegenzit"

Ook coach Hein Vanhaezebrouck spuwde zijn gal over de niet-gefloten penalty voor Cuypers. "Het had altijd een penalty moeten zijn. Zelfs die eerste penaltyfase met Hong... Als ik zie wat ze in België, tegen Cercle, terugroepen... Dan hadden we misschien zelfs twee penalty's gehad. "

 

"Ik vind het onaanvaardbaar dat de UEFA een derde competitie wil invoeren en die dan eigenlijk op een amateuristisch niveau aanpakt."

 

Vanhaezebrouck stak de hand ook in eigen boezem. "Wij maakten het niet af. Er waren een aantal fases die we beter hadden moeten uitspelen. We kwamen verschillende keren vanaf de flank de box in, maar vonden de vrije man net niet."

 

"Wij missen aanvallers pur sang. We weten allemaal dat Tissoudali er niet is. We missen ook jongens die kunnen scoren. Soms heb je middenvelders die heel makkelijk scoren, maar die hebben wij ook niet. Odjidja, Kums en Hong zijn allemaal goede voetballers, maar niet de mannen die elk jaar 8 tot 10 goals maken."

 

"We zitten nu in een periode waarin alles tegenzit. Djurgardens zal wellicht kampioen spelen, omdat zij al veel van dit soort wedstrijden hebben gespeeld. Niet echt indrukwekkend, maar wel matuur en het zit dan wat mee. Die vrije trap van Castro-Montes kon ook net zo goed net naast de paal binnen zijn en dan sta je gelijk en win je misschien nog."

Ik vind het onaanvaardbaar dat de UEFA een derde competitie wil invoeren en die dan eigenlijk op een amateuristisch niveau aanpakt.

Hein Vanhaezebrouck
Gerelateerd: