Ga naar de inhoud

Fans Djurgardens misdragen zich in Gent: Zweden stelen spandoek en maken amok

 do 6 oktober 2022 20:53

Het belooft een hete avond te worden in de Ghelamco Arena. Fans van Djurgardens lijken er namelijk op uit om amok te maken in Gent. Nog voor de aftrap stalen "fans" van de bezoekers een spandoek. Eerder op de dag was het ook al prijs in de binnenstad. Bekijk hieronder de beelden.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Fans besmeurden eerder zuil van half miljoen

Eerder deze week hielden ze bij KAA Gent al hun hart vast voor de Zweedse fans. Door het beperkte aantal plaatsen (1.000) zakten veel Zweden zonder ticket af naar België. Na overleg kregen de bezoekers toch twee extra vakken toegewezen. Voor de veiligheid werd een buffervak voorzien.

 

Eerder op de dag lieten de Zweedse fans zich ook al opmerken in de binnenstad. Daar plakten ze een zuil van kunstenares Ann Veronica Janssens, naar verluidt een half miljoen euro waard, vol met stickers in de clubkleuren.

 

Burgemeester Mathias De Clercq (Open VLD) vertelde tegenover Het Nieuwsblad dat de zuil snel weer in ere hersteld zou worden. “De politie zal ook de nodige vaststellingen doen en bekijken of het daders kan identificeren.”

Gerelateerd: