KAA Gent lijdt nu ook pijnlijke nederlaag in Europa tegen Zweedse Djurgardens

  1. 39' - Doelpunt - Marcus Danielson (0 - 1)
  1. 90+5' - Geel - Victor Edvardsen
  2. 90+4' - Verv. Rasmus Schüller door Besard Sabovic
  3. 85' - Verv. Hampus Finndell door Emmanuel Banda
  4. 85' - Verv. Joel Asoro door Jesper Löfgren
  5. 85' - Verv. Vadis Odjidja Ofoe door Julien De Sart
  6. 74' - Geel - Joel Asoro
  7. 72' - Verv. Hong Hyun-seok door Núrio
  8. 72' - Verv. Alessio Castro-Montes door Ibrahim Salah
  9. 72' - Verv. Haris Radetinac door Gustav Wikheim
  10. 68' - Geel - Hampus Finndell
  39'goalMarcus Danielson0 - 1

  KAA Gent lijkt de weg kwijt. Na competitienederlagen tegen Racing Genk en Cercle incasseerden de Buffalo’s nu ook in Europa een dreun. Voor eigen publiek liet de bekerwinnaar zich verrassen tegen Djurgardens. De Zweedse bezoekers sloegen voor rust toe, het antwoord van Gent was nadien te flauw. 

  AA Gent - Djurgardens IF in een notendop:

  • Sleutelmoment: Kort voor de rust slaat Djurgardens ongenadig toe op een hoekschop. Ngadeu wordt afgeblokt door Edvardsen en moet zo Danielson laten lopen. Die maakt er dankbaar gebruik van om de 0-1 voorbij Nardi te koppen.

  • Man van de match: Marcus Danielson schonk Djurgardens de volle buit met zijn fraai kopbaldoelpunt. Bovendien liet hij ook verdedigend amper steken vallen, al ontsnapte de Zweed wel toen Cuypers op het uur over zijn uitgestoken been viel en de bal niet op de penaltystip ging.

  • Opvallend: Hong claimde tevergeefs een penalty in de eerste helft, Cuypers in de tweede. Op de vraag of hij geen penalty had moeten krijgen liet Cuypers na afloop veelbetekenend zijn rechterschoen met kapotte veters zien.

  Danielson bezorgt Gent koude douche

  De fanatieke aanhang van Djurgardens deed zijn kwalijke reputatie alle eer aan in de Ghelamco Arena. Enkele heethoofden haalden Gentse spandoeken weg en vlak voor de aftrap kleurde het bezoekersvak rood van het Bengaalse vuur. 

  Op het veld heel wat minder vuurwerk bij Djurgardens. Integendeel, doelman Zetterström was na nog geen 5 minuten bijna de schlemiel toen hij naar de bal moest grabbelen op een schot van Odjidja.

  Gent bleef het vooral vanuit de tweede lijn proberen. Torunarigha dwong Zetterström tot een redding met een verre knal en ook Odjidja stelde de Zweedse doelman nogmaals op de proef. Djurgardens ontsnapte ook toen Hong tevergeefs een penalty claimde. 

  De bezoekers bakten er weinig van, maar halfweg de eerste helft was het wel even schrikken voor Gent toen een plaatsbal van Eriksson nipt naast ging. Op aangeven van diezelfde Eriksson besloot Edvardsen niet veel later voorlangs.

  Twee waarschuwingsschoten van de bezoekers en kort voor de rust was het helemaal raak. Ngadeu werd op een hoekschop vakkundig afgeblokt, Hanche-Olsen kwam te laat om bij te springen en zo had Danielson vrije baan om de 0-1 binnen te koppen. Gent trok met een flinke domper de kleedkamer in.

  Cuypers claimt tevergeefs penalty

  Vanhaezebrouck dropte voor de tweede helft Hjulsager en Owusu in de ploeg. Die laatste pakte meteen uit met een heerlijke pass op Cuypers, maar zijn schot ging over. Ook bij een vrije trap van Castro-Montes was het net niet voor Gent.

  De thuisploeg bleef aandringen en drukte de Zweden weg. Cuypers mikte een spectaculaire retro naast en zorgde voor diepgang met zijn snedige loopacties. Op het uur leek hij zo een penalty uit te lokken toen hij over de uitgestoken voet van Danielson tuimelde, maar scheidsrechter Kulbakov deed alsof zijn neus bloedde.

  Het balbezit bleef voor Gent, maar de thuisploeg slaagde er nauwelijks in om tot uitgespeelde kansen te komen. Het blok bij Djurgardens stond als een huis, de Zweden gaven de voorsprong niet meer weg en worden dankzij de driepunter alleen leider in Groep F. Gent blijft achter met 4 punten. Evenveel als Molde, dat de volle buit pakte tegen Shamrock Rovers.

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 96 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 95. Einde. AA Gent is zijn ongeslagen status in Groep F kwijt. Het gaat op eigen veld met het kleinste verschil onderuit tegen Djurgardens, dat zo naar de leiding springt. De Zweden hadden genoeg aan een kopbaldoelpunt van Danielson op een hoekschop, kort voor de rust. .
  3. Gele kaart voor Victor Edvardsen van Djurgårdens IF tijdens tweede helft, minuut 95
  4. tweede helft, minuut 94. De Sart forceert nog een corner in de slotseconden. Hjulsager dropt de bal aan de eerste paal, maar daar wordt die simpel weggekopt. Het lijkt voorbij voor Gent. .
  5. tweede helft, minuut 94. Vervanging bij Djurgårdens IF, Besard Sabovic erin, Rasmus Schüller eruit
  6. tweede helft, minuut 88. 5 minuten extra. Gent krijgt nog 5 extra minuten om alsnog de nederlaag af te wenden. .
  7. tweede helft, minuut 87. Frustratie bij enkele Gentse supporters. Ook de Gentse supporters misdragen zich nu, bij een uittrap van Zetterström. Eriksson raapt een aansteker op en toont die aan de ref.  .
  8. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij Djurgårdens IF, Emmanuel Banda erin, Hampus Finndell eruit
  9. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij Djurgårdens IF, Jesper Löfgren erin, Joel Asoro eruit
  10. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij KAA Gent, Julien De Sart erin, Vadis Odjidja Ofoe eruit
  11. tweede helft, minuut 81. Kan De Sart het tij nog keren voor Gent? Hij is opnieuw fit en wordt voor de slotfase nog in de ploeg gedropt voor Odjidja. .
  12. tweede helft, minuut 74. Balbezit zonder doelgevaar. Bezorgde blikken bij Ivan De Witte en Michel Louwagie in de Gentse eretribune. De tijd begint te dringen voor hun ploeg. Gent heeft het meeste balbezit, maar slaagt er niet in om tot uitgespeelde kansen te komen. .
  13. Gele kaart voor Joel Asoro van Djurgårdens IF tijdens tweede helft, minuut 74
  14. tweede helft, minuut 72. Vervanging bij KAA Gent, Núrio erin, Hong Hyun-seok eruit
  15. tweede helft, minuut 72. Vervanging bij KAA Gent, Ibrahim Salah erin, Alessio Castro-Montes eruit
  16. tweede helft, minuut 72. Vervanging bij Djurgårdens IF, Gustav Wikheim erin, Haris Radetinac eruit
  17. tweede helft, minuut 71.
  18. tweede helft, minuut 70. Dubbele wissel. Nog wat frisse krachten bij Gent. Nurio en Salah komen in de ploeg voor Castro-Montes en Hong. .
  19. Gele kaart voor Hampus Finndell van Djurgårdens IF tijdens tweede helft, minuut 68
  20. tweede helft, minuut 64. Cuypers geen beste vrienden met de ref. Cuypers gaat net voor het ingaan van de zestien opnieuw onderuit na een duel met Danielson. Weer krijgt Cuypers nul op het rekest van de ref, terwijl de spits hier toch echt wel tegengehouden werd. .