90+3'
Jón Dagur Thorsteinsson
90+3'
3 - 1

Je zal maar supporter van Standard zijn. Na vijf kleurloze draws op rij gingen de Rouches nu met 3-1 onderuit bij OH Leuven. De bezoekers waren via Yeboah nochtans op voorsprong gekomen, maar na rust keerde OHL de scheve situatie helemaal om dankzij goals van Maziz, Nsingi en Thorsteinsson. Uit onvrede gooiden de Standard-fans nog bekertjes op het veld.

OH Leuven - Standard in een notendop:

• Sleutelmoment: Standard duikt de rust in met een voorsprong, maar is die na twee minuten al weer kwijt. Het zetje dat OHL nodig had om er nadien ook nog over te gaan.

• Man van de match: Met een doelpunt en een assist was invaller Nsingi de architect van de remonte in de tweede helft.

• Statistiek: Standard blijft wachten op een nieuwe uitzege. De laatste dateert al van 30 september 2023.

Onmondig Standard gaat kopje onder

Voor zowel OH Leuven als Standard is er nog maar weinig om voor te spelen in deze Europe Play-offs. Beide trainers kozen dan ook voor wat rotatie en gunden jonge spelers en bankzitters wat extra minuten.

Vooral de thuisploeg toonde zich bij momenten nog vurig en gemotiveerd. Onder impuls van Youssef Maziz en Akimoto kwamen Leuven er af en toe snedig uit. Na tien minuten moest jonge goalie Epolo Standard al rechthouden met twee cruciale reddingen.

Standard zorgde zelf voor weinig tot geen gevaar, maar klom op slag van rust wél op voorsprong. Yeboah kon profiteren van aarzelend verdedigen en werkte netjes af.

Lang konden de Luikenaars niet genieten van hun voorsprong. Na een dikke minuut in de tweede helft schilderde Maziz een vrije trap lekker over de muur. Epolo kwam te laat en moest zich deze keer wel gewonnen geven.

Het spel werd er niet beter op, en bij momenten lag het tempo wel héél erg laag.

Invaller Nsingi zorgde wel nog voor opschudding. Met nog een kwartier te gaan knalde de Belg verrassend van grote afstand op doel. Epolo was ook verrast en kon niets anders doen dan zich omdraaien.

In het slot ging het plots heel makkelijk voor de thuisploeg. Dom zag eerst nog een doelpunt afgekeurd worden voor buitenspel. 40 seconden later was het Thorsteinsson die wel de derde treffer op het bord prikte.

Gefrustreerde Luikse fans konden hun frustratie niet anders uiten dan doelman Prevot dan maar met wat bekertjes te gaan bekogelen. Een reactie nog triestiger dan het spel van hun ploeg.

"Overal waren we de betere ploeg"

Nachon Nsingi (OHL): "We hebben een geweldige prestatie neergezet. We zijn er 100 procent voor gegaan en dan weten we dat we thuis moelijk te kloppen zijn."

Siebe Schrijvers (OHL): "We hebben verdiend gewonnen. Het was teleurstellend dat we met een achterstand de rust induiken. Gelukkig konden we dat na de rust herstellen. Overal op het veld waren we de betere ploeg."

17:58

EINDE: 3-1

Einde van de wedstrijd. Een onmondig Standard gaat kansloos onderuit tegen OHL. Ondanks een voorsprong aan de rust kregen ze nadien toch nog drie doelpunten om de oren.

90+6'

Geen buitenspel. Het doelpunt telt!

90+5'

De VAR kijkt opnieuw naar het doelpunt. Gaat het feestje weer niet door?

90+3'

Nu wel nummer 3

Als Dom het niet doet, dan doet Thorsteinsson het wel. De IJslander heeft zeeën van ruimte, omspeelt Noubi en chipt Epolo om de 3-1 nu wel tegen de netten te werken.

90+3'

GEEN 3-1

Het feestje gaat niet door. In de herhaling zien we hoe Dom de hoge bal met zijn hand meeneemt en zo voorbij Laifis sluipt.

90+1'

3-1!

Dom doet het licht definitief uit! Nsingi komt er alleen uit op de counter en trapt dan maar een hoge en verre crossbal naar Dom. Die kan Laifis tot zijn eigen verbazing nog voorbij, en knalt nadien staalhard door de benen van Epolo.

90'

89'

We gaan dadelijk nog vijf minuten extra tijd spelen. Kan Standard toch nog iets uit de brand slepen?

82'
75'
75'
74'

Nsingi brengt OHL op voorsprong!

Wat een doelpunt! Invaller Nsingi haalt verschroeiend en verrassend uit vanop zo'n vijf meter van de zestien. Epolo was duidelijk ook verrast want kon alleen maar kijken hoe de bal staalhard de netten in vloog.