Ga naar de inhoud

Ivan De Witte reageert scherp na Europese blamage: "We kunnen dit niet langer tolereren"

Ivan De Witte (rechts) reageerde bijzonder scherp op de Europese nederlaag van AA Gent.

AA Gent-voorzitter Ivan De Witte heeft bijzonder misnoegd gereageerd na de Europese nederlaag tegen Djurgardens. "Dit was AA Gent onwaardig. Onaanvaardbaar", klinkt het scherp.

Ivan De Witte bleef tijdens de coronaperiode lange tijd thuis bij Europese verplaatsingen. Gisteren was de voorzitter van de Buffalo's er voor het eerst sinds lang nog eens bij, maar veel plezier heeft hij niet beleefd aan die trip. Vroeg in de 2e helft stond er al 4-0 op het scorebord, het werd uiteindelijk 4-2.

 

"Ik wist eigenlijk niet goed wat ik zag. Ik kon het niet plaatsen. Mijn emoties gingen van ongeloof tot ontgoocheling en zelfs een beetje boosheid. Ik ben al meer dan 20 jaar voorzitter en ik heb al veel matchen gezien, ook Europees, maar wat ik gisteren zag, heb ik nog maar zelden meegemaakt", reageert De Witte bij Sporza.

 

"Het was AA Gent onwaardig en onaanvaardbaar. We komen stilaan op het punt dat het niet meer gaat over de ploeg of over wedstrijden, maar over de club. En dan kom je ook uit bij de Raad van Bestuur en de voorzitter. Ik heb de spelersgroep vorige week al eens gewezen op hun verplichtingen als werknemer tegenover die werkgever die hen betaalt."

 

"Afgelopen weekend in Eupen zag ik wel meer inzet en ik had verwacht dat zich dat zou doorzetten tegen Djurgardens. Maar wat ik gisteren zag, leunde niet aan bij die vraag. Het lijkt wel alsof het knopje grinta wordt uitgeschakeld wanneer er iets gebeurt in de wedstrijd. Dat mag eigenlijk niet gebeuren."

Dit kan niet blijven duren. We kunnen dit niet langer tolereren. Ik wil absoluut verandering zien.

AA Gent-voorzitter Ivan De Witte

"Ik vrees ervoor dat we zondag tegen KV Mechelen hetzelfde zullen meemaken, want ik denk dat zij op dezelfde manier zullen spelen tegen ons: in blok, met duelkracht en druk vooruit, ons fouten laten maken in de middenzone en er dan uitkomen in de zones die wij leeg laten."

 

"Dit kan niet blijven duren. Ik wil absoluut verandering zien. Dan spreek ik niet over een andere coach, maar over een verandering van concept. We kunnen dit niet langer tolereren. De groep moet meer gesystematiseerd en gedisciplineerd gaan spelen. Die zaken laten we over aan de trainer."

 

"Dat er veel individuele fouten gemaakt worden? Dat vind ik maar deels juist. Er moeten ook voldoende systemen en collectiviteit achter zitten. Zondag wordt voor mij een cruciale wedstrijd om de zaken in zijn geheel te beoordelen. We werken achter de schermen heel hard om het zo snel mogelijk weer op de baan te krijgen. Dat zal niet meer zo lang duren", gelooft De Witte.