Ga naar de inhoud

BEKIJK - Tops, tops, tops: dartsfenomeen Luke Littler (17) verbaast opnieuw met geweldige finish

 do 16 mei 2024 20:52
Een veelzeggende glimlach naar het publiek: Littler verkocht opnieuw de show in de Premier League.

Luke Littler heeft donderdagavond in de Premier League darts nog maar eens een staaltje van zijn enorme talent laten zien. Het 17-jarige fenomeen wierp tegen Peter Wright een 120-checkout op zijn eigen onnavolgbare manier: door zijn drie pijlen in de dubbel twintig te mikken. Tot groot jolijt van het publiek in Sheffield.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

In zijn eerste seizoen als prof blijft Luke Littler verbazen, overal waar hij komt.

 

De jongeling ging de zestiende en laatste speeldag van de Premier League in als leider, en kon met een zege tegen Peter Wright in de eerste ronde zich verzekeren van het reekshoofdstatuut in de play-offs.

Die kans liet Littler niet liggen. De Engelsman hoefde niet eens zijn allerbeste spel boven te halen om de ervaren Wright, die mogelijk bezig is aan zijn laatste seizoen, opzij te zetten: 6-4.

Toch kon Littler het niet laten om onderweg het publiek in Sheffield nog even gek te maken. Bij 2-2 kon 'The Nuke' een eerste break verzilveren met een 120-checkout, en die wierp de speelvogel op onnavolgbare wijze uit.

Met drie pijlen in de dubbel 20 haalde hij de leg binnen. Die hoogst uitzonderlijke finish was in de 19-jarige geschiedenis van de Premier League nog maar één keer gegooid, door José 'The Special One' De Sousa in 2021.

Smith pakt laatste play-offticket

Op Judgement Night in Sheffield stond ook het vierde en laatste play-offticket nog op het spel. Nathan Aspinall en Michael Smith mochten er in hun eerste ronde onderling om bikkelen.

 

Het was uiteindelijk voormalig wereldkampioen Smith die met 6-3 aan het langste eind trok. Hij voegt zich bij Littler, titelverdediger Michael van Gerwen en wereldkampioen Luke Humphries, die al geplaatst waren.

 

Zij werpen volgende week donderdag in de O2 Arena in Londen om de eindzege in de Premier League. De eindwinnaar gaat naar huis met 275.000 pond, zo'n 320.000 euro. Dat bedrag telt wel niet mee voor de wereldranking, aangezien deelname aan de Premier League op uitnodiging is.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: