Ga naar de inhoud

Van Gaal beetje jaloers op Belgen: "Maar wij gaan gewoon winnen, hoor"

Louis van Gaal vertrouwt volledig in een goede afloop.

De Rode Duivels moeten morgen met meer dan twee goals verschil winnen tegen Nederland om de groepswinst nog weg te graaien. Een scenario waar Louis van Gaal niet in gelooft. "Wij gaan gewoon winnen, hoor", zei de Nederlandse bondscoach in zijn voorbeschouwing. Al toonde hij ook veel respect voor de Belgen.

Na de 1-4-nederlaag begin juni in in het Koning Boudewijnstadion zinnen de Rode Duivels op wraak tegen Nederland. In Amsterdam moeten de Belgen wel met meer dan twee goals verschil winnen om nog naar de Final Four door te stoten.

 

"Als dat stuntje zal plaatsvinden, zal dat waarschijnlijk verdiend zijn", zei Louis van Gaal op de persconferentie. "Maar ik zit anders in elkaar. Ik geloof in mijn spelers en ik geloof in mijn team."

 

"Wat België doet, hebben we geanalyseerd. De afgelopen wedstrijden hebben zij steeds met dezelfde spelopvatting gespeeld. We hebben daar een bepaalde visie op, hoe we dat gaan aanpakken. Dat geef ik door aan mijn spelers."

 

"Maar zij hebben ook ogen. Alleen de Belgische bondscoach Roberto Martínez weet of ze op een andere manier druk gaan zetten. Maar ik verwacht geen stunt. Ik geloof in mijn spelers en dat ze er alles voor doen."

Ik heb wel al kritiek gehad op Thibaut Courtois, maar dat is nou eens een keeper van niveau.

Louis van Gaal

Van Gaal neemt het graag op tegen de grote voetballanden. "Ik speel het liefst tegen dit soort tegenstanders", zei hij. "België is de nummer 2 van de wereld, wij de nummer 8. We nemen het op tegen spelers van de hoogste kwaliteit."

 

"Ik heb vaak gezegd dat ik Kevin De Bruyne fantastisch vind. Hij is spelbepalend en maakt nog doelpunten ook. Hoe gaan we daarop reageren? Ik ben benieuwd."

 

Van Gaal kijkt ook met enige afgunst naar de Belgische doelman. "Ik heb wel al kritiek gehad op Thibaut Courtois, maar dat is nou eens een keeper van niveau. Ik ben er wel jaloers op. Ook al had ik ooit een andere mening."

 

Maar Van Gaal zou Van Gaal niet zijn zonder een sneer om af te sluiten. "Ook wij hebben fantastische spelers. Dat is al gebleken. In Brussel nog bijvoorbeeld. Of zijn jullie dat vergeten?"