Ga naar de inhoud

Roberto Martinez hint naar verschuiving in defensie: "Ga waarschijnlijk iets nieuws proberen"

Roberto Martinez daags voor de confrontatie met Wales.

Donderdagavond ontvangen de Rode Duivels Wales in het Koning Boudewijnstadion. In Cardiff moesten de Belgen vrede nemen met een puntje, dus is de bondscoach op zijn hoede. "We moeten een goede prestatie leveren zoals die tegen Polen", vindt Roberto Martinez.

Goed nieuws voor de Rode Duivels: bij Wales geen Gareth Bale te bespeuren. Al zal Roberto Martinez daar weinig rekening mee houden. "Bij Wales draait het niet om de namen, maar om de manier waarop ze spelen."

 

"Het team teert op intensiteit. Dat zagen we in de laatste confrontatie en zo heeft het land zich ook geplaatst voor het WK. Ik verwacht die wedstrijdaanpak ook morgen."


"Ik vind het dan ook belangrijk dat we morgen een prestatie leveren zoals die tegen Polen - met intensiteit en cohesie - en zeker niet zoals tegen Nederland", zet de bondscoach iedereen op scherp.

Ik weet wat Leander kan als deel van de driemansdefensie, maar ik ga iets nieuws proberen.

Roberto Martinez

Boyata en Denayer komen al zeker niet aan de aftrap. Wordt Dendoncker het ontbrekende puzzelstukje in de driemansdefensie, of verrast de Belgische keuzeheer?

 

"Wales zal het ons morgen lastig maken met zijn snelle aanvallers. Ik weet wat Leander kan presteren als deel van de driemansdefensie, maar ik ga waarschijnlijk iets nieuws proberen."

 

Dus staat de deur op een kier voor Zeno Debast, die indruk maakt: "Hij heeft een indrukwekkende persoonlijkheid op zo'n jonge leeftijd", vindt Martinez. "Op lange termijn heeft hij zeker zijn plaats bij de Rode Duivels."

 

Of wordt Axel Witsel dan toch verdediger bij de Duivels?

Staat Leander Dendoncker aan de aftrap tegen Wales?

Verschil bij Real-Belgen is groot

De bondscoach nam ook even de tijd om de vorm van de twee Belgen bij Real Madrid te bespreken. "Ik krijg toch altijd dezelfde vragen over Eden Hazard: speelt hij wel genoeg, en is hij fit?", oppert Martinez. 

 

"Het is duidelijk dat hij te weinig wedstrijdminuten maakt en niet topfit is, maar zijn mindset is geweldig. Hij is enthousiast om hier te zijn en wil spelen. Dat soort energie heb ik al even niet meer gezien bij hem."

 

Een heel ander verhaal bij Thibaut Courtois, die volgens de Spanjaard zelfs op training nauwelijks te kloppen is. "In 2018 werd hij verkozen tot de beste doelman van het WK, sindsdien is hij enkel beter geworden. Hij heeft een mentale rust gevonden in doel die hem erg sterk maakt", vindt de bondscoach. "He's on top of the world."