Ga naar de inhoud
UEFA Nations League
speeldag 1

UEFA Nations League klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Frankrijk
0
0
0
0
0
0
0
1
Italië
0
0
0
0
0
0
0
1
Israël
0
0
0
0
0
0
0
1
België
0
0
0
0
0
0
0
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Frankrijk
0
0
0
0
0
0
0
1
Italië
0
0
0
0
0
0
0
1
Israël
0
0
0
0
0
0
0
1
België
0
0
0
0
0
0
0
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Frankrijk
0
0
0
0
0
0
0
1
Italië
0
0
0
0
0
0
0
1
Israël
0
0
0
0
0
0
0
1
België
0
0
0
0
0
0
0

Peter Vandenbempt beschouwt tweeluik van Rode Duivels als belangrijke test: “Zeker voor de bondscoach”

 do 22 september 2022 06:58

Veel kansen om de machine te smeren komen er niet meer. Het tweeluik tegen Wales en Nederland wordt de laatste grote test voor de Rode Duivels richting WK. Een belangrijke graadmeter? Peter Vandenbempt maakt de inschatting: “Revanche tegen Oranje zou de natie toch gemoedsrust bezorgen.”

De aftelklok tikt steeds sneller.

 

Over minder dan twee maanden gaat het "WK van de laatste kans" voor onze Gouden Generatie van start. Het maakt van de Nations League-wedstrijden tegen Wales en Nederland - beiden straks ook op het vliegtuig naar Qatar - een bijzonder interessant evaluatiemoment.

 

“Ik zou graag eens zien dat de Rode Duivels een wedstrijd domineren en controleren”, opent commentator Peter Vandenbempt. “En dat zich dat ook vertaalt in een beperking van het doelgevaar door de tegenstander.”

 

Dat was in de vorige wedstrijden toch een euvel, herinnert Vandenbempt zich nog goed. “In Polen waren de Belgen eigenlijk de hele match baas, maar gaven ze toch 3 à 4 open kansen weg. Gelukkig vielen die niet voor de voet van Robert Lewandowski, maar van ploegmaats. Of de positieve evaluatie van de defensie was helemaal anders geweest.”

Je wilt straks toch iets zien waar je op kunt leunen, een soort vastigheid.

Peter Vandenbempt

Zeker vanavond tegen Wales rekent Vandenbempt op een overtuigende prestatie: “Want dat is geen tegenstander van het niveau van de landen die straks geklopt moeten worden. Denk aan Spanje, Brazilië en Portugal… Zijn onze flanken goed genoeg? En werkt het met Dendoncker en Alderweireld centraal? Die evaluaties moet je eigenlijk maken met het oog op verdere rondes.”

 

Bijgevolg zal vooral de derby tegen Nederland heel erg boeiend worden. “Zeker ook voor de bondscoach”, benadrukt Vandenbempt. “Louis van Gaal heeft Roberto Martinez toch flink uitgekleed na de vorige match (toen België met 1-4 verloor, red.). Vooral door achteraf te verkondigen dat hij overtuigd was dat Nederland zou winnen, als zijn spelers de aangegeven zwaktes benutten.”

 

“Revanche zou de natie nu toch wat gemoedsrust bezorgen. Je wilt toch iets zien waar je op kunt leunen, een soort vastigheid.”

Alderweireld en Vertonghen tijdens de blamage van enkele maanden geleden tegen Nederland.

Experimenteren

En dus zou de commentator niet al te veel experimenteren. “Ik zou sowieso tegen Nederland - de geblesseerde Lukaku natuurlijk niet meegerekend - spelen met de ploeg die normaal begint tegen Canada. Dan weet je meteen waar je staat. Want is het nu een moment om iemand als Debast nog uit te testen? In principe weet je wat zo iemand kan.”

Als Hazard de komende maanden niet speelt bij Real moeten we toch luidop de vraag stellen of hij dan nog een basisspeler is.

Peter Vandenbempt

Maar wat als de komende week een keiharde reality check wordt voor de Duivels? Dan moeten we volgens Vandenbempt toch nog niet helemaal wanhopen.

 

“Want over twee maanden kan de wereld er helemaal anders uitzien. Zo werkt dat nu eenmaal in het voetbal. Gaan we in Qatar de allerbeste Lukaku zien? En gaat Hazard nog aan spelen toekomen bij Real? Als dat laatste niet het geval is, moeten we toch luidop de vraag stellen of hij dan nog een basisspeler is. Misschien zijn Trossard of Carrasco dan geschikter.”

Gerelateerd: