Ga naar de inhoud

Thierry Henry vervangt geschorste Roberto Martinez als bondscoach tegen Nederland

Thierry Henry neemt zondag de honneurs als hoofdtrainer waar tegen Nederland.

Thierry Henry zal zondag tegen Nederland de honneurs waarnemen langs de Belgische zijlijn. Dat heeft de voetbalbond zopas laten weten. De Fransman neemt eenmalig de taken over van de geschorste bondscoach Roberto Martinez. 

In het slot van de wedstrijd tegen Wales kreeg bondscoach Roberto Martinez gisteren een rode kaart onder de neus geduwd. Martinez hield een bal iets te lang bij waardoor Wales het spel niet snel kon hervatten. Hij werd zonder pardon naar de tribune verwezen.

 

Ook toen mocht Thierry Henry al enkele minuten fungeren als hoofdtrainer. In de laatste groepswedstrijd tegen Nederland zal de Fransman die functie een hele wedstrijd op zich nemen. Martinez is namelijk geschorst, waardoor Henry een plaatsje opschuift.

 

De ex-topspits zal zondag worden bijgestaan door de twee andere Belgische assistenten Anthony Barry en Thomas Vermaelen. De match heeft in principe nog weinig belang. Enkel door een erg ruime zege tegen Nederland kan België zich alsnog plaatsen voor de Final 4 van de Nations League.