Van den Brom baalt: "Je ziet het zo door je vingers glippen, frustrerend"

  John van den Brom

  Voor de 2e keer op enkele dagen tijd heeft Racing Genk het onderspit moeten delven tegen Club Brugge. Eerst in de competitie, nu ook in de beker. Nochtans lagen de Limburgers nooit onder in beide wedstrijden. Tot grote frustratie van coach John van den Brom. 

  "Wat moet je nu weer gaan zeggen?", vroeg John van den Brom zich af toen hij na de match naar zijn spelers stapte. "Je kunt ze vooral niet heel veel verwijten. We hebben laten zien dat we een goede ploeg hebben,  met veel energie, veel loopacties en veel goals op de juiste momenten."

   

  "Alleen winnen we niet. Je hebt een voorsprong en moet die over de streep trekken en dat laten we na. We geven het weg door enorme dekkingsfouten. Het zijn fouten die niet mogen gebeuren, maar het gebeurt wel. Net als zondag verlies je dan."

   

  "De oplossingen? Het heeft niets met tactiek of ingesteldheid te maken, maar met het gebrek aan de juiste scherpte op het juiste moment. Je ziet het door je vingers wegglippen en dat is zo frustrerend."

   

  "Ik houd me vast aan de manier waarop we spelen. Zowel zondag als vandaag kunnen we mee met het niveau. Sterker nog, je bent 2 keer de betere ploeg, uitgezonderd van het resultaat. Als je objectief kijkt naar deze match, dan hebben de mensen genoten van Genk."

  Philippe Clement is blij: "Dit moet de norm zijn"

  Een veel positiever geluid was uiteraard te horen bij Philippe Clement: "Het waren belangrijke weken voor Club. Het was niet altijd de gemakkelijkste periode, maar we winnen in Genk in de competitie en gaan door in de beker. Dat is speciaal."

   

  "Genk is een hele goeie ploeg met een goede kern en een goede coach. We wisten dat we deze week een heel zwaar programma zouden hebben. Deze 2 zeges doen dan ook deugd."

   

  Club wist tot 2 keer toe een achterstand om te buigen in een zege. Daarmee lijken de spelers van Philippe Clement sterker te staan dan die van John van den Brom. 

   

  "We moeten dit verder bevestigen. Dit moet de norm zijn. Wil dat zeggen dat we er altijd in zullen slagen om een een resultaat te halen? Neen. Maar met deze mentaliteit dwing je dat wel af. En dan de koelheid tijdens de penalty’s op einde… het is een mooie avond. Ik had een lijstje gemaakt en alle strafschopnemers eens diep in de ogen gekeken. Ik zag dat ze overtuigd waren."

  Lees ook: