IN BEELD: Geen volk bij aankomst Genk-bus, spelers zingen en vieren met beker op dak van bus

  De spelers van Genk met de beker op het dak van de bus.

  Racing Genk heeft zijn 5e beker gevierd zoals nooit tevoren. Dat is in deze coronatijden simpelweg niet mogelijk. De club hield zich goed aan de maatregelen.De supporters trokken vooral met toeterende auto's de straat op. Hier en daar was er een samenscholing. Bekijk hieronder de ruwe beelden en foto's.

  Spelersbus komt aan bij stadion, spelers vieren op dak van bus

  Geen rijen fans aan de Luminus Arena, toen de bus met de spelers daar in het holst van de nacht arriveerde. Want er was natuurlijk de avondklok vanaf middernacht. Genk-directeur Erik Gerits antwoordde negatief op de vraag of hij klaar was voor een feest. De club respecteerde de coronamaatregelen.

   

  Onder politiebegeleiding werd de spelersbus, bekleed met foto's van duizenden fans, naar de ingang van de Luminus Arena geloodst. Daar was er een klein vuurwerkje.

   

  Vanuit de bus klonk muziek en gezang, de spelers beklommen het dak. De liederen "We are the Champions" en "Leef" werden luid meegekeeld. Toen Genk-coach John van den Brom - vanaf de grond - vroeg: "Where is the cup?", kreeg aanvoerder Bryan Heynen die in zijn handen en showde hem aan de weinige omstaanders - wat stewards en directie. 

  Burgemeester Wim Dries gisteravond: "Uurtje met autogetoeter feesten tot avondklok"

  "De sfeer zit erin in Genk", kwam burgemeester Wim Dries aan het woord in het late journaal. "De 5e beker zorgt voor een grote emotionele ontlading. Je hoort het getoeter, auto's rijden rond. Dat kan nog een uurtje, daarna moet iedereen naar binnen, want dan is er de avondklok."

  Meer getoeter in de Genkse nacht

  FOTO: Dolblije fans houden niet overal afstand

  Het overgrote deel van de supporters van Genk hield zich aan de coronamaatregelen. Maar de euforie en blijdschap zorgde hier en daar toch ook voor onveilige toestanden.