Ga naar de inhoud

Badmintonners Lianne Tan en Julien Caraggi zijn zeker van olympisch ticket

 do 2 mei 2024 16:39
Het worden Tan haar vierde Spelen.

De Belgische delegatie voor de Olympische Spelen in Parijs breidt alsmaar uit. In het badminton zijn nu ook Lianne Tan en Julien Caraggi zeker van een olympisch ticket. Beiden kwalificeren zich via de olympische ranking. "Het is een onbeschrijflijk gevoel, het was een lang en zwaar jaar", reageert een gelukkige Tan.

De olympische kwalificatieprocedure voor het badminton werd woensdag afgesloten. Met Lianne Tan en Julien Caraggi haalden twee Belgen de 'cut'. Tan eindigt 26ste op de uitgefilterde olympische ranking, Caraggi 20ste.

 

Voor de 33-jarige Tan worden het al haar vierde Spelen. Op haar eerste Spelen in 2012 in Londen eindigde ze 17de, haar beste resultaat. De 23-jarige Caraggi staat dan weer voor zijn eerste Olympische Spelen.

 

"Het is een onbeschrijflijk gevoel", schreef Tan op Facebook. De vaandeldraagster van het badminton bij de vrouwen in ons land trekt wellicht naar haar laatste Spelen. 

 

"Het was en lang en zwaar kwalificatiejaar. Ik kreeg te kampen met blessureleed en het rijmen van mijn bezigheden op en naast het badmintonveld was niet evident. Ik heb er waardevolle lessen uit geleerd."

Gerelateerd: