Marvin Ogunjimi: "Paul Onuachu moet in Engeland terechtkomen"

  Marvin Ogunjimi en Imke Courtois in onze Facebook Live-studio.

  Marvin Ogunjimi, ex-Genk én ex-Standard, was te gast bij Imke Courtois na de bekerfinale. De gewezen aanvaller wierp zijn licht op de bekerfinale en hij ontleedde zijn favoriete ploeg Racing Genk, met Paul Onacuhu in de spits.

  Marvin Ogunjimi schitterde ooit zelf in de bekerfinale met Genk. In 2009 scoorde hij de enige 2 doelpunten tegen "zijn stad" Mechelen. Met die ervaring én een passage bij Standard in zijn rugzak, sprak hij door over de finale dit jaar.

  Standard begon met te veel respect en had zich duidelijk aangepast aan Genk

  Marvin Ogunjimi

  "Genk was voor mij de terechte winnaar van de bekerfinale. Standard begon met te veel respect aan de wedstrijd en had zich duidelijk aangepast aan de gevaarlijke drietand Onuachu/Bongonda/Ito."


  "Een uur lang deed Standard dan ook zeer weinig, maar de invallers bliezen hun ploeg toch nieuw leven in. Carcela, Lestienne en Muleka moesten volgens mij gestart zijn. Ze waren de dupe van de aanpassingen."

  Moet Heynen bij Genk blijven en Rode Duivel worden?

  "Er zijn veel voorbeelden van jeugdspelers die kapitein worden en dan prijzen pakken met hun ploeg, denk maar aan Lampard of Gerrard. Ik zie in Heynen de geknipte man om dat traject af te leggen."

  Het is nog te vroeg voor Heynen om Rode Duivel te worden

  Marvin Ogunjimi

  Heynen wordt ook getipt als mogelijke vervanger van Witsel bij de Rode Duivels, maar Ogunjimi vindt die stap nog te voorbarig voor de jonge kapitein (24) van Genk. 


  "Heynen speelt een zeer sterk jaar, maar momenteel zijn er nog te veel spelers bij onze nationale ploeg die in zijn vaarwater zitten om de stap naar de Rode Duivels te maken."

   

  "Tielemans en Dendoncker lopen er bijvoorbeeld ook nog rond. Bovendien wordt ook Fellaini naar voren geschoven. Hij heeft ook zeker de kwaliteiten om daar te spelen."

  Had Anderlecht anders ook Europees gespeeld?

  Dankzij de bekerwinst van Genk mag Anderlecht sowieso Europa in. Was dat anders ook gelukt?

   

  "Het Anderlecht van de afgelopen weken wel, maar het Anderlecht van het begin van het seizoen niet", legt Ogunjimi uit. "Toen kregen ze het altijd moeilijk naar het einde van de wedstrijd toe."

  Ik denk dat ze met Kompany gewoon de perfecte begeleider hebben

  Marvin Ogunjimi

  "Ik denk dat ze met Kompany nu gewoon de perfecte begeleider hebben. Voetballend zijn ze altijd goed geweest, maar er was werk aan de winkel om het mooie voetbal te laten renderen."


  "Die gewoonte aanleren neemt tijd in beslag, maar je ziet nu dat het steeds beter en beter lukt bij hen. Kompany speelt een zeer belangrijke rol in dat verhaal."

  Wat kunnen ze in de Champions' Play-offs?

   

  "Zonder druk haalden ze ook 15 op 18 tegen de topploegen, maar nu zijn alle ogen op Play-off II gericht. Het is koffiedik kijken hoe ze zich staande gaan houden."

  Is Onuachu volgend jaar vervangbaar bij Genk?

  "Als je in België op zoek moet gaan naar een spits die de laatste jaren meer dan 30 doelpunten gemaakt heeft, loop je verdwaald", vertelt Ogunjimi. "Iemand van zijn kaliber met een beperkt budget binnenhalen, is volgens mij sisyfusarbeid."

   

  "Hij is samen met Nmecha van Anderlecht gewoon de beste spits op de Belgische velden. Hij is groot, sterk én heeft een goede balbehandeling. Ik hoop dat ze hem volgend jaar kunnen houden, maar dat zal geen sinecure zijn."

   

  "Zo'n speler moet eigenlijk terechtkomen in Engeland, maar wel bij een ploeg die de aanvallende kaart trekt. Als hij zoals Wesley, ex-Club Brugge, bij een ploeg zoals West Brom of Southampton speelt, zal hij minder tot zijn recht komen."

  "Ik hoop op een doorbraak van Dessers"

  Genk heeft naast Onuachu ook nog Cyriel Dessers in de gelederen. Onze landgenoot maakte vorig seizoen nog furore bij Heracles Almelo. Hij schopte het er - met 15 doelpunten - zelfs tot topscorer van de (ingekorte) Eredivisie. Toch komt de aanvaller voorlopig niet van de bank in België. 

   

  Ogunjimi ziet in Dessers alvast een mogelijke plaatsvervanger voor Onuachu: "Ik hoopt op een doorbraak van Dessers volgend jaar. Dit jaar had hij geen geluk met zijn concurrent Onuachu. Je kan wachten op een dipje van je spitsbroer,  maar als die blijft scoren, heb je een probleem."

  Bekijk de volledige Facebook Live hier:

  Lees ook: