Mignolet keert zijn kar na het zien van de beelden: "Ik raakte de bal wel"

  Meteen na afloop van het beladen bekerduel tussen Standard en Club Brugge was Simon Mignolet nog overtuigd dat hij geen hands begaan had bij het doelpunt van blauw-zwart. Maar na het bekijken van de beelden heeft de doelman van Club toegegeven dat dat wel het geval was.

  Doelpunt afgekeurd, dan toegekend en uiteindelijk toch weer afgekeurd: het was een uiterst verwarrende fase in het slot van Standard-Club Brugge. Simon Mignolet was aanvankelijk overtuigd dat hij de bal niet met zijn hand geraakt had, maar kwam later op die woorden terug.

   

  "Ik heb intussen de beelden gezien", zegt Simon Mignolet op de website van Club Brugge. "Ik raak blijkbaar licht de bal met mijn hand na een kopbal van Denswil. Met eer en geweten weet ik niet dat dit gebeurd is. Daar blijf ik bij. Dat zal ook moeilijk geweest zijn om dat te zien. Maar ik heb ook beelden gezien dat het eerste doelpunt ook buitenspel is."

   

  Hoe verliep de fase tijdens de wedstrijd?  "De ref vertelde me dat hij zag dat ik de bal met de handen raakte. Ik vertelde hem een paar keer dat het niet zo was. Ik kan begrijpen dat hij dat niet op mijn woord moet beslissen. Er volgde wat tumult op het veld en aan de zijlijn."

   

  "Dan wordt het doelpunt goedgekeurd, ik loop terug naar mijn doel. Daarna zie ik de scheidsrechter naar de grensrechter gaan en wordt het opnieuw afgekeurd. Ik weet niet wat er gezegd geweest is."

  Ik kan niet begrijpen dat er geen VAR aanwezig was. Ik denk niet dat de reden uit te leggen valt.

  Simon Mignolet

  "Het is spijtig dat je in zo’n beladen wedstrijd op het hoogste niveau in België zonder VAR speelt, met de huidige middelen die we hebben. Het is niet omdat men geen camera’s heeft in andere matchen, dat men ze hier niet kan inzetten. We weten welke toegevoegde waarde dat heeft."


  "We moeten goed beseffen dat bij een wedstrijd Standard-Club Brugge, onafhankelijk van welke beslissingen er gemaakt moeten worden, dat de scheidsrechter het moeilijk genoeg heeft en dat die op het hoogste niveau alle middelen nodig heeft die er bestaan."


  "Ik kan niet begrijpen dat die niet aanwezig is en ik vind daar geen reden voor. Men moet mij dit niet proberen uit te leggen, want ik denk niet dat de reden uit te leggen valt. Simpel."

  Lees ook: