VIDEO: Club Brugge uitgeschakeld in beker na afgekeurde goal in extra tijd

  1. 45+1' - Geel - Brandon Mechele
  2. 40' - Geel - Jackson Muleka
  1. 90+6' - Geel - Kostas Laifis
  2. 90' - Verv. Jackson Muleka door Abdoul Tapsoba
  3. 90' - Verv. Selim Amallah door Mehdi Carcela-González
  4. 89' - Geel - Éder Balanta
  5. 82' - Rood - Odilon Kossounou
  6. 80' - Geel - Selim Amallah
  7. 79' - Geel - Hugo Siquet
  8. 77' - Verv. João Klauss door Samuel Bastien
  9. 75' - Geel - Arnaud Bodart
  10. 73' - Verv. Damjan Pavlovic door Collins Fai
  11. 71' - Verv. Tahith Chong door Daniel Perez
  12. 71' - Verv. Youssouph Badji door David Chidozie Okereke
  13. 55' - Verv. Ignace Van der Brempt door Noa Lang
  14. 49' - Doelpunt - Jackson Muleka (1 - 0)
  49'goalJackson Muleka1 - 0

  Club Brugge zal de dubbel niet pakken na een bizar einde in de kwartfinales van de beker tegen Standard. De 1-1 in de extra tijd werd eerst afgekeurd, daarna goedgekeurd, en uiteindelijk toch afgekeurd. 

  Standard - Club Brugge in een notendop:

  • Sleutelmoment: in de slotminuut lijkt Club Brugge verlengingen uit de brand te slepen, maar scheidsrechter Verboomen heeft handspel gezien van Mignolet.
  • Man van de match: Mbaye Leye koos voor jong geweld met Sissako, Pavlovic, Siquet, Raskin en Muleka. Een opsteker voor de Luikse vechtlust.
  • Opvallend: omdat in Eupen-AA Gent geen VAR beschikbaar is, schrapt de Pro League de videoscheidsrechter voor alle kwartfinales. Maar net in Luik konden ze wel een tweede mening gebruiken. "Karma", volgens Peter Vandenbempt.

  Wat een theater in slot! Goal van Club afgekeurd, dan goedgekeurd en finaal toch afgekeurd

  Eerste helft valt snel stil

  Met Standard tegen Club Brugge werden de kwartfinales afgesloten met de aantrekkelijkste affiche, op papier dan toch. Ondanks een hoopgevend begin met kansen voor Badji en Laifis viel de bekerkraker al snel stil.

   

  Een overtal aan overtredingen haalde het tempo uit de wedstrijd. De verdedigers leverden beter werk af dan de aanvallers, de doelmannen keken werkloos toe.

   

  Pas met de rust in zicht wurmde Club Brugge zich eens in het strafschopgebied. Het schotje van Chong op Bodart zal toekomstige beleggers in blauw-zwarte aandelen evenwel niet hebben overtuigd.

   

  De tweede helft kreeg wel meteen wat het nodig had: een doelpunt, na een uitstekende aanval van Standard. Klauss zette strak voor, Muleka knalde via de deklat voorbij Mignolet.


  Het openingsdoelpunt werkte als een rode lap op een stier. Club Brugge nam het commando over, maar de matadors van Leye konden het aanstormende gevaar ontwijken. 

  Muleka opent de score voor Standard

  Spektakel opgespaard tot slotminuten

  Met nog 10 minuten op de klok maakte Kossounou de Brugse opdracht nog wat moeilijker. Met een zweeftackle met twee benen mocht hij iets vroeger dan zijn ploegmaats gaan douchen.

   

  Maar ook met een man minder kon Club Brugge nog een prangende slotfase creëren. Met Mignolet zowaar als spelverdeler in de middencirkel kwamen er nog kansen voor Lang en Vormer.

   

  Mignolet rukte nog wat verder op voor de laatste hoekschop en kon Okereke nog de gelijkmaker voorschotelen in de slotminuut. Scheidsrechter Verboomen twijfelde lang, veranderde tweemaal van gedachten, maar keurde het doelpunt uiteindelijk af voor handspel van de doelman. 

   

  De poppetjes gingen nog aan het dansen, maar Standard swingt naar de halve finales. De Pro League zal zijn beslissing om geen videoscheidsrechter te gebruiken in de kwartfinales nog op zijn bord krijgen.

  Clement: "Amateuristisch"

  "Als een doelpunt wordt afgekeurd, goedgekeurd en weer afgekeurd, wordt het wel heel bizar. Ik geloof Mignolet dat het geen handspel was", zei coach Philippe Clement.

  "Het is eigenlijk onbegrijpelijk dat er geen VAR is. Omdat er op één plek geen camera's zijn, worden ze overal niet gebruikt omdat het anders niet eerlijk zou zijn. Wel, wat vandaag is gebeurd, is niet eerlijk. Spelers, supporters en coaches worden in hun hemd gezet, omdat er geen VAR is."

  "Wat vanavond is gebeurd, is heel amateuristisch en jammer voor het Belgische voetbal. Het is een teleurstelling, want we verdienden het om door te gaan. We hadden het meeste balbezit en de meeste kansen."

   

  Mbaye Leye zou liever "de volledige match onthouden" dan alleen het einde. "Alle ingrediënten zaten in ons spel", zei hij. "Dat is het spelersmateriaal waar ik over sprak. Nu moeten we dit niet één keer, maar elke keer tonen. Dit moet de regelmaat worden."

  Verheyen: "Op dat ene beeld zou je zeggen dat het handspel is van Mignolet"

  Potjes koken over na het laatste fluitsignaal, trainer Clement kan erger voorkomen

  Clement: "Onbegrijpelijk dat er vandaag geen VAR is: dit is niet eerlijk"

  Mignolet: "Het is heel simpel: het was geen handspel"

  Leye: "Wil de totaalprestatie van mijn team onthouden"

  Klauss: "Ik was heel nerveus op het einde"

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 101. Potjes koken over na het laatste fluitsignaal, trainer Clement kan erger voorkomen.

   Potjes koken over na het laatste fluitsignaal, trainer Clement kan erger voorkomen

  2. tweede helft, minuut 100. Na het laatste fluitsignaal stormt iedereen het veld op. Clement moet zijn spelers terugsturen naar de kleedkamers, want het spel zit op de wagen. Scheidsrechter Verboomen lijkt te beseffen dat hij een controversiële beslissing heeft genomen. .
  3. tweede helft, minuut 100. Wat een theater in het slot! Goal van Club eerst afgekeurd, dan goedgekeurd en finaal toch afgekeurd.

   Wat een theater in het slot! Goal van Club eerst afgekeurd, dan goedgekeurd en finaal toch afgekeurd

  4. tweede helft, minuut 99 match afgelopen
  5. tweede helft, minuut 99. Einde. Het spektakel in Standard-Club Brugge werd opgespaard tot het einde. Een twijfelende scheidsrechter keurde alsnog de late gelijkmaker van Brugge af. Standard gaat naar de halve finales op. .
  6. tweede helft, minuut 98. Bastien laat beslissing liggen. Bastien kan het uitlopen van Mignolet niet afstraffen. De doelman kan met een voetveeg de 2-0 voorkomen. .
  7. tweede helft, minuut 96. De rust keert maar niet terug. In de spelerstunnel staat iedereen neus aan neus. Het ongeloof bij Mignolet is ongelofelijk groot en Verboomen krijgt de partij maar niet opnieuw in gang. .
  8. Gele kaart voor Kostas Laifis van Standard tijdens tweede helft, minuut 96
  9. tweede helft, minuut 95. Dames en heren van de Pro League, het is karma. Geen videoscheidsrechter nodig? Peter Vandenbempt.
  10. Toch afgekeurd. Scheidsrechter Verboomen komt nog eens terug op zijn besluit en keurt de goal toch af. En dan was er geen VAR nodig in de kwartfinales? . tweede helft, minuut 94.
  11. tweede helft, minuut 93. Gelijkmaker? De poppetjes gaan aan het dansen, nadat de gelijkmaker wordt afgekeurd. Verboomen verandert echter van gedachten: Mignolet heeft de bal niet met de hand beroerd, de binnentikker van Okereke telt. .
  12. tweede helft, minuut 90. Simon Mignolet is nu al opgeschoven naar de middencirkel om Club Brugge voorin te houden.  .
  13. tweede helft, minuut 90. Bodart goed plat op een kopbal van Balanta.

   Bodart goed plat op een kopbal van Balanta

  14. tweede helft, minuut 90. Vervanging bij Standard, Abdoul Tapsoba erin, Jackson Muleka eruit
  15. tweede helft, minuut 90. Vervanging bij Standard, Mehdi Carcela-González erin, Selim Amallah eruit
  16. 4 minuten extra. Club Brugge krijgt nog een levenslijn van 4 minuten van scheidsrechter Verboomen. Volstaat dat om nog verlengingen af te dwingen? . tweede helft, minuut 89.
  17. Gele kaart voor Éder Balanta van Club Brugge tijdens tweede helft, minuut 89