Ga naar de inhoud

Thierry Henry vreest dat Lukaku opnieuw mentale tik kreeg na cruciale misser: "Dit zal hem achtervolgen"

Een teleurgestelde Lukaku met zijn troostmedaille.

Weer een finale waar het lot hem niet gunstig gezind was. De ingevallen Romelu Lukaku miste twee cruciale kansen in de finale tegen Manchester City. Een nieuwe domper voor de Rode Duivel, die zorgt voor een tweede litteken dit seizoen. "Hij zal opnieuw hetzelfde doormaken als na het WK", meent analist Thierry Henry.

Het zijn niet de beelden waar hij van droomde die de wereld rondgaan.

 

Romelu Lukaku kroonde zich niet tot grote held van Inter, maar ging – ondanks een gretige invalbeurt – vooral over de tongen door twee ongelukkige momenten.

 

Eerst staat de Rode Duivel in minuut 71 op de verkeerde plaats wanneer Dimarco een uitstekende kans naar doel kopt, maar Lukaku loopt net dan in de weg.

 

Op het verkeerde moment op de verkeerde plaats, heet dat dan. Drie jaar geleden overkwam het de spits ook al in de Europa League-finale tegen Sevilla.

Lukaku blokt de kopbal van Dimarco.

Twee minuten voor tijd volgde een nog grotere kans voor Inter en Lukaku.

 

Van erg dicht kreeg de spits dé kans om de gelijkmaker op het bord te zetten, maar Lukaku kopte de mogelijkheid te centraal op Ederson.

 

Het ongeloof stond in zijn ogen af te lezen.

 

"Dit is iets waar hij nog nachten van wakker zal liggen", aldus Peter Vandenbempt tijdens het commentaar bij Proximus.

En dus zal er voor de tweede keer dit seizoen flink mentaal oplapwerk nodig zijn bij Lukaku.

 

Ook in de beslissende WK-partij tegen Kroatië stond het geluk niet aan de kant van de recordschutter, die meerdere (moeilijke) kansen miste.

 

Enkele weken geleden, na de kwalificatie voor de finale, kwam ex-assistent en analist Thierry Henry daar nog op terug.

 

"Romelu is kritisch voor zichzelf, hij kan zichzelf naar beneden halen omdat hij het positieve niet ziet. (wacht even) Na het WK had Romelu het niet makkelijk - ik ga daarover niet in detail treden. Maar hij knokte terug, dat is een teken van grootsheid."

Die kopbal van dichtbij zal Romelu wel achtervolgen. 

Thierry Henry

Na de finale gisterenavond stak Henry - opnieuw analist bij CBS Sports - de spits weer een hart onder de riem.

 

"Hij zal opnieuw hetzelfde moeten doormaken als na het WK", schat Henry in.

 

"Mensen zullen hem weer - al kon hij er bij die fase met Dimarco zelf niet aan doen - de schuld geven. Die kopbal van dichtbij zal Romelu wel achtervolgen. Hij zal daarmee moeten leven. Ik heb finales verloren, finales gewonnen... Soms sta je gewoon aan de verkeerde kant." 

Inter-eigenaar Zhang sprak na de finale kort over de toekomst van Lukaku, maar kwam - zoals de voorbije maanden - alweer met enkele nietszeggende zinnetjes op de proppen.

 

"Lukaku? De speler heeft getoond dat hij gehecht is aan Inter. Hij is een ongelooflijke jongen, hij heeft een contract bij Chelsea, we zullen met ze moeten praten om tot een overeenstemming te komen."