8. 90+5' - Doelpunt - Marco Reus (2 - 0)
UEFA Champions League - speeldag 2 - 13/03/24 - 21:00
Marco Reus
90+5'
Marco Reus
2 - 0

Einde verhaal voor PSV op het kampioenenbal en dat heeft de ploeg van Johan Bakayoko vooral aan zichzelf te wijten. Na de 1-1 in Eindhoven ging het in Dortmund met 2-0 onderuit. PSV werd in het eerste halfuur weggeblazen door een ijzersterk Borussia Dortmund, maar liet vooral in de tweede helft kans op kans liggen om verlengingen af te dwingen. Diep in de extra tijd besliste Reus de wedstrijd voor Dortmund.

Borussia Dortmund - PSV in een notendop:

• Sleutelmoment: Diep in de extra tijd krijgt PSV nog een enorme kans om verlengingen af te dwingen. Na een knappe één-twee met Teze komt De Jong oog in oog met Kobel, maar hij mikt van dichtbij over. Meteen daarna beslist Reus de wedstrijd.

• Man van de match: Het levert hem en zijn team uiteindelijk niks op, maar Walter Benitez speelde een bijzonder sterke wedstrijd. De Argentijnse doelman voorkwam in de eerste helft dat Dortmund zijn blitzstart met meer dan één goal beloonde en hield PSV ook in de tweede helft in de running met enkele cruciale reddingen.

• Opvallend: Voor PSV is het nog maar de derde nederlaag dit seizoen. In de Eredivisie verloor de lampenclub op 25 speeldagen nog geen enkele keer. In de beker ging het wel onderuit tegen Feyenoord en ook in de groepsfase van de Champions League beet het één keer in het zand, tegen Arsenal.

Indrukwekkende masterclass van Borussia

Een overdonderende blitzstart aan een verschroeiend tempo. Borussia Dortmund schoot als een komeet uit de startblokken en deed PSV meteen naar adem happen. Na amper twee minuten kwam Maatsen dankzij een ongelukkige tik van Bakayoko al dicht bij de 1-0, maar Benitez hield PSV overeind.

Nauwelijks een minuut later bezweken de bezoekers toch onder de Duitse druk. PSV kreeg de bal achteraan niet weg en met een knap afstandsschot toverde Sancho de blitzstart om in een droomstart.

PSV wist niet van welk hout pijlen maken en moest lijdzaam de masterclass van Dortmund ondergaan. Enig minpunt voor de thuisploeg: de voorsprong verder uitdiepen lukte niet. Füllkrug liet de 2-0 liggen, terwijl Brandt en Malen de bal niet voorbij Benitez kregen.

Rond het halfuur ging de storm even liggen en kon PSV zich in de wedstrijd knokken, maar meer dan flauwe afstandsschoten van Bakayoko en Til hadden de Eindhovenaren niet te bieden. Aan de overkant zorgde ex-PSV'er Malen voor meer dreiging met een schot voorlangs en ééntje in het zijnet.

PSV gaat eruit door gebrek aan efficiëntie

Dortmund begon ook fel aan de tweede helft. Benitez hield PSV nog maar eens overeind toen Malen in de draai uithaalde. Nadien ging de Duitse motor evenwel aan het sputteren en kwam PSV steeds beter in de wedstrijd.

De thuissupporters schrokken zich een hoedje toen een verre knal van invaller Lozano op de paal strandde. Kobel, werkloos toekijkend in de eerste helft, moest plots ook vol aan de bak toen Bakayoko Teze in stelling bracht in de zestien.

Bij Dortmund kon uitblinker Malen zijn niveau wel aanhouden. Met een heerlijke voorzet bood hij Füllkrug een reuzenkans op de 2-0 aan, maar Benitez was nog maar eens de redder in nood voor PSV.

Met de kansen bleven de missers zich opstapelen voor PSV. Vooral bij De Jong was er een stuitend gebrek aan efficiëntie, tot twee keer toe wrong hij een prima kopbalkans de nek om. Bakayoko kon zijn doelpoging wél kadreren, maar kreeg de bal niet voorbij Kobel.

In de slotfase werd de 2-0 van Füllkrug terecht afgekeurd voor buitenspel en zo mocht PSV blijven hopen. In de extra tijd kreeg De Jong na een één-twee met Teze de ultieme kans om verlengingen af te dwingen, maar hij mikte van dichtbij over. Meteen daarna besliste Reus na ongelukkig wegglijden van Babadi de wedstrijd.

Een wedstrijd met twee gezichten:

90+7'

Borussia Dortmund zit bij de laatste acht op het kampioenenbal. Na de vroege openingsgoal van Sancho speelde de thuisploeg PSV weg in de eerste helft, maar na de rust kwamen de Eindhovenaren een pak sterker voor de dag. De bezoekers lieten de kansen liggen om langszij te komen en in diep in de extra tijd besliste Reus de wedstrijd.

90+6'

Reus beslist de wedstrijd

Boeken toe! Badadi glijdt achteraan ongelukkig weg en maakt de baan zo vrij voor Reus. Die zet zich door en laat Benitez kansloos achter.

90+5'
Marco Reus
Borussia Dortmund
90+5'

De Jong laat dé kans liggen

PSV kan zichzelf wel voor de kop slaan. De Jong krijgt na een knappe één-twee met Teze nog een enorme kans om verlengingen af te dwingen, maar onder druk mikt hij over.

90+1'

90'

Teze in één tijd

Teze laat Dortmund nog even schrikken. Hij neemt de bal van buiten de zestien in één tijd op de slof, maar zijn poging zeilt toch nog ruim een meter naast.

89'
89'

Lozano dropt de bal in de zestien, maar daar wordt die simpel weggewerkt door de Dortmund-defensie. Het blijft spannend, maar Dortmund komt steeds dichter bij de kwartfinales.

88'

Geel voor Süle

Süle maait Lozano omver. Het levert hem een terechte gele kaart en PSV een vrije trap schuin voor doel op.

88'
86'

Voor Mauro Junior zit de wedstrijd en mogelijk dus ook de Champions League-campagne erop. Hij wordt naar de kant gehaald voor de 18-jarige Babadi.

85'

De Jong niet voorbij Kobel

In de eerste helft keek hij vooral werkloos toe, maar na de rust heeft Kobel zich toch al enkele keren moeten tonen. Ook nu weer staat hij prima opgesteld wanneer De Jong vanuit een scherpe hoek uithaalt.

82'

Pepi wordt nog in de ploeg gedropt bij PSV, hij lost Veerman af. De tijd begint stilaan te dringen voor PSV. Het heeft nog ongeveer 10 minuten om verlengingen af te dwingen.