45+3'
Erling Haaland
45+3'
3 - 1

Kopiëren en plakken. Net als in de heenmatch heeft Manchester City met 3-1 makkelijk afstand genomen van Kopenhagen. Het grootste verschil: de Belgen speelden dit keer geen hoofdrol. Kevin De Bruyne zat 90 minuten op de bank, Jeremy Doku keek toe vanuit de tribune met wat pijntjes.

9 minuten. Langer had Manchester City niet nodig om alle hoop op een mirakel weg te nemen bij FC Kopenhagen.

Een hoekschop van Alvarez viel op de slof van de alleenstaande Akanji, die in één tijd de openingstreffer tegen de touwen kon trappen. Even later was het al opnieuw raak. Eerst kopte Rodri nog tegen de lat, maar in de herneming glipte het schot van Alvarez door de handen van doelman Grabara: 2-0.

City controleerde daarna de wedstrijd zonder grote kansen te creëren, totdat Elyounoussi uit het niets voor de aansluitingstreffer zorgde. Na een knap een-tweetje met Oskarson kon hij het leer makkelijk voorbij Ederson schuiven.

Geen Belgen, wel Haaland

Door de drie goals werd het toch nog een aangenaam eerste halfuur.

Ook voor Belgische kijkers, want die vloekten ongetwijfeld even na de bekendmaking van de opstellingen. De Bruyne kreeg nog wat extra rust van Guardiola en bleef (90 minuten) op de bank, Doku haalde zelfs het wedstrijdblad niet. "Hij had wat kwaaltjes", aldus zijn coach.

Wel gewoon op de afspraak tegen Kopenhagen: Erling Haaland.

Op slag van rust ontsnapte de Noor aan de buitenspelval en kon hij zijn ploeg alsnog met een dubbele voorsprong de rust in sturen. Na de pauze zouden beide ploegen nooit meer uit slaapmodus ontwaken en was het wachten op het laatste fluitsignaal.

Job done zo voor City dat zich samen met Real Madrid  Bayern München en PSG vervoegt in de kwartfinales van de Champions League.

22:53

City doet wat het moet doen en zet Kopenhagen met sprekend gemak opzij. Na 2 doelpunten in de eerste 10 minuten was de wedstrijd al gespeeld. Elyounoussi gaf de Deense burger nog even moed, maar die werd meteen weer de kop ingedrukt door Haaland.

Zo wint City net zoals in de heenwedstrijd met 3-1 en mag het zich opmaken voor de kwartfinales.

90+2'

Bijna nog 4-1

In de extra tijd schiet Lewis nog een keertje op doel. Zijn bal wijkt af en spat op de dwarsligger uit elkaar. Geen doelpuntje voor de tiener.

90+1'

90'
FC Kopenhagen
88'
86'

Een onzichtbare Haaland kon zich één keer doorzetten deze avond en dat resulteerde ook meteen in een goal. Daarna hebben we hem niet meer gezien en dus is dat het signaal voor Guardiola om hem naar de kant te halen.

83'
83'

Op een counter kan Kopenhagen een keertje tegenprikken. Op een hoge bal gaan Cornelius en Akanji allebei hoog met hun been, maar die laatste raakt als enige de bal. Cornelius krijgt een gele kaart onder de neus geduwd voor gevaarlijk spel.

78'
78'

Elyounoussi hoog over

Alweer belandt de bal in de kluts voor de voeten van een speler van Kopenhagen. Van buiten het strafschopgebied knalt Elyounoussi de bal wild over.

75'

Flipperkast voor doel

Op een hoekschop van Kopenhagen valt de bal voor de voeten van McKenna. Die is te verrast om er iets mee te doen en trapt de bal dan tegen zijn teamgenoot Diks aan. Gelukkig voor City valt de bal dood en kan Ederson makkelijk oprapen.