Ga naar de inhoud

Manchester City wint (eindelijk) Champions League ondanks blessure De Bruyne, Lukaku treurt na cruciale misser

 1. 36' - Verv. Kevin De Bruyne door Phil Foden
 1. 90+4' - Geel - Ederson
 2. 90+2' - Geel - André Onana
 3. 90+2' - Geel - Erling Haaland
 4. 84' - Verv. Matteo Darmian door Danilo D'Ambrosio
 5. 84' - Verv. Hakan Çalhanoglu door Henrikh Mkhitaryan
 6. 83' - Geel - Romelu Lukaku
 7. 82' - Verv. John Stones door Kyle Walker
 8. 76' - Verv. Denzel Dumfries door Raoul Bellanova
 9. 76' - Verv. Alessandro Bastoni door Robin Gosens
 10. 68' - Doelpunt - Rodri (1 - 0)
 11. 59' - Geel - Nicolò Barella
 12. 57' - Verv. Edin Džeko door Romelu Lukaku
68'goal Rodri1 - 0

Manchester City heeft zijn Champions League eindelijk beet. De Engelse landskampioen klopte Inter in een nerveuze finale met het kleinste verschil door een knal van Rodri. Kevin De Bruyne vierde het met een pijnlijke grimas, want de Rode Duivel moest op het halfuur al geblesseerd naar de kant. De ingevallen Romelu Lukaku treurde dan weer na een ongelukkige invalbeurt met een cruciale misser in de slotminuten.

31e CL-finale in een notendop:

 • Sleutelmoment: Bij 1-0 voor Manchester City krijgt Romelu Lukaku in het slot een niet te missen kans om verlengingen af te dwingen. Van dichtbij mikt hij flauw op Ederson, die City zo CL-winst schenkt.
 
 • Man van de Match: Veel werk kreeg hij niet op te knappen, maar als hij getest werd, dan stond Ederson pal.
 
 • Opvallende statistiek (I): Meer dan 1 doelpunt in een CL-finale? Het is al van 2019 geleden. Daarna werd het vier keer 1-0.

Opnieuw drama voor KDB

In tegenstelling tot twee jaar geleden, overdacht  Pep Guardiola zijn keuzes in Istanboel niet. Toch acteerde City in Turkije onherkenbaar voor rust.


Het rekende op dirigent Kevin De Bruyne om door de Italiaanse gelederen te breken, maar net als in 2021 zat ook deze CL-finale er door een blessure vroegtijdig op voor de draaischijf van City.


Met hem tussen de lijnen versierde City voor rust wel als enige kansen die naam waardig.  Erling Braut Haaland en KDB zelf raakten allebei niet voorbij Andre Onana.

Rodri breekt de ban, Lukaku laat het liggen

Pas na de rust kregen we bij vlagen het echte City te zien. Toen Bernardo Silva na een vlotte combinatie een keertje de achterlijn haalde, viel de bal zomaar voor de voeten van Rodri. Die twijfelde niet en mikte de 1-0 kurkdroog in doel.

 

Het moeilijkste was gedaan voor City, dat daarna naliet om de wedstrijd helemaal af te maken. Invaller Phil Foden dribbelde zichzelf oog in oog met Onana, maar faalde in de afwerking. 

 

Ook de ingevallen Romelu Lukaku eiste even voordien een hoofdrol op. Eerst hield hij ploegmaat Dimarco met een ongelukkig blok van de 1-1, waarna hij zelf niet veel later hard op Ederson schoot.

 

Twee minuten voor tijd kwam het ongelukkigste moment voor de spits van de Rode Duivels. Hij kopte vanop één meter zomaar flauw op Ederson.

Weg Champions League voor Inter, Manchester City en De Bruyne hebben hun eerste beker met de grote oren beet.


De geïnvesteerde miljarden en honderden inbreuken op de financiële regels? In Istanboel geraakte het ondergesneeuwd door gouden confetti.

Fase per fase

 1. tweede helft, minuut 97. 3e keer voor Pep. Al bij al blijft Guardiola er heel rustig onder. De Spanjaard heeft dit natuurlijk al twee keer meegemaakt met zijn Barça, nu ook eindelijk met Man.City. .
 2. tweede helft, minuut 97. City wint! Het zit erop in Istanboel. City wint voor het eerst de Champions League na niet de allerbeste finale. De ontlading is enorm bij de Engelsen. .
 3. tweede helft, minuut 97 match afgelopen
 4. Ultieme reflex van Ederson. Met een knappe redding zorgt Ederson ervoor dat het 1-0 blijft. City gaat de Champions League winnen. . tweede helft, minuut 96.
 5. tweede helft, minuut 96. Onana is mee opgerukt naar voren. Valt de bal goed voor Inter? .
 6. tweede helft, minuut 96. De 5 minuten extra tijd zijn al voorbij, maar Inter mag toch nog een corner trappen. Wat een spanning! .
 7. tweede helft, minuut 95. Ederson plukt de vrije trap van de laatste kans eenvoudig. Het lijkt binnen voor City. .
 8. tweede helft, minuut 94. Guardiola besterft het langs de zijlijn. Hij loopt bijna het veld op om de bal enkele meters naar achteren te leggen. Nog 1 minuut. .
 9. tweede helft, minuut 94. Guardiola wil nog wisselen om wat tijd te rekken. Tot zijn grote frustratie is niemand klaar om in te vallen. .
 10. Gele kaart voor Ederson van Manchester City tijdens tweede helft, minuut 94
 11. tweede helft, minuut 93. De bal in het pak wordt weggewerkt tot bij Barella. Meer dan een afzwaaier heeft die niet meer in zijn benen zitten. .
 12. tweede helft, minuut 93. Haaland geeft een vrije trap weg op een meter of tien buiten de grote rechthoek. Dimarco maakt zich klaar. .
 13. tweede helft, minuut 93. Nog drie minuten en de 31e CL-finale is voorbij. Valt er nog een mirakeldoelpunt uit de lucht voor Inter? .
 14. Gele kaart voor André Onana van Internazionale tijdens tweede helft, minuut 92
 15. Gele kaart voor Erling Haaland van Manchester City tijdens tweede helft, minuut 92
 16. tweede helft, minuut 91. Gele haantjes. Onana en Haaland hebben het nog met elkaar aan de stok. Marciniak sust met twee gele kaarten. .
 17. tweede helft, minuut 91. City kreunt toch een beetje tijdens het slotoffensief van Inter. Er komen nog vijf minuten bij. .
 18. Er komen 5 minuten extra tijd bij. tweede helft, minuut 91.