Ga naar de inhoud
Jouw ploeg ook aan de start?
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

Patrick Lefevere zit in de wagen tijdens Parijs-Roubaix bij de vrouwen: "Maar ik zal me tactisch niet moeien"

 za 8 april 2023 13:37

Hoog bezoek in de ploegleiderswagen van het AG Insurance-Soudal-Quick Step-team tijdens Parijs-Roubaix. Niemand minder dan Patrick Lefevere zal er vanop de eerste rij de koers bij de vrouwen volgen. "Ik zal met grote ogen toekijken", vertelt de manager. En morgen bij de mannen? "Neen, dan mag ik niet mee", grapt hij.

Een opvallende aanwezigheid in de ploegleiderswagens tijdens Parijs-Roubaix voor de vrouwen.


Patrick Lefevere zal tijdens de Helleklassieker plaatsnemen in de wagen van zijn AG Insurance-Soudal-Quick Step-team. "Ik wou het eens vanop de eerste rij beleven", vertelt hij aan de teambus. 


"Vandaag is daarvoor de ideale gelegenheid. Het is een van de enige koersen waar de mannen- en de vrouwenwedstrijd op een andere dag ingepland zijn."


Zal hij morgen - tijdens de koers bij de mannen - dan ook een plekje innemen in de wielercaravan? "Neen, dan mocht ik niet mee", vertelt hij met een brede glimlach."

Ik heb het toch wat onderschat.

Patrick Lefevere

Lefevere zal niet aan het stuur, maar wel op de passagierszetel naast technisch manager Servais Knaven zitten. "Ik kan sturen, hoor. Daar heb ik een licentie voor. Maar dat laat ik toch liever aan Servais over."


"Ik zal me tactisch dan ook niet laten gelden. Ik ben niet ervaren genoeg om de rensters - laat staan Servais - de les te spellen. Vergeet niet: Servais heeft deze koers zelf al gewonnen en vorig jaar heeft hij zijn poulain Dylan van Baarle aan de overwinning geholpen."


"Ik zal gewoon met grote ogen toekijken."

Justine Ghekiere (3e van links) zorgde dit jaar al voor de eindoverwinning in de Ronde van Valencia.

Het is het eerste jaar dat Lefevere actief is in het vrouwenpeloton. Ongeveer een jaar geleden stapte hij in het project van de nieuwe AG Insurance-Soudal-Quick Step-ploeg.


"Ik heb het toch wat onderschat", vertelt Lefevere over zijn sprong naar het vrouwenwielrennen. 


"We hebben 37 vrouwen in ons team. Dat is heel veel", kadert hij. "Door AG Insurance - de nieuwe sponsor - kon dat mogelijk gemaakt worden. Op die manier wilden we een kweekvijver creëren, om talent uit te vissen."


"Maar dat plannetje is een beetje misgelopen. We hadden gehoopt dat onze U23 mocht mixen met het A-team, maar dat mocht niet omdat we geen WorldTour-ploeg zijn. Daarom is het soms wat moeilijk om iedereen te laten koersen."

Gerelateerd: