Ga naar de inhoud
Jouw ploeg ook aan de start?
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

De outsider der outsiders voor Parijs-Roubaix? "Geen 3 renners kunnen over kasseien rijden zoals Sep Vanmarcke"

 do 6 april 2023 20:22
Sep Vanmarcke werd al 3 keer 4e en een keer 2e in Roubaix.

Even klassiek als de klassieker zelf: als Parijs-Roubaix nadert, wordt Sep Vanmarcke opgevoerd. Waarom? De ervaren renner van Israel-Premier Tech is een onvervalste kasseienspecialist. Op zijn 34e gaat hij zondag - in bloedvorm en zonder pech - opnieuw op zoek naar eeuwige glorie in "zijn" Roubaix. "Hij zal opnieuw een rol van betekenis spelen", orakelt zijn ploegleider Dirk Demol.

Niemand rijdt sneller over de kasseien dan Sep Vanmarcke.

 

Het is al jaren een publiek geheim in het peloton. "Johan Bruyneel en ik keken een tiental jaar geleden al vol verbazing naar de jonge Vanmarcke, die over de kasseien aan het kletteren was", vertelt ook zijn ploegleider Dirk Demol in aanloop naar Parijs-Roubaix. 

 

"Er kunnen geen drie renners hem dat nadoen. Hij glijdt zo smooth over die kinderkopjes."

 Samen hebben we toegeleefd naar dit moment.

Dirk Demol, ploegleider Israel-Premier Tech

Een handige eigenschap voor komende zondag. Dan staat de lievelingsklassieker van Vanmarcke op het programma: Parijs-Roubaix. Met 50 kilometer aan kasseistroken een ware speeltuin voor de specialisten.

 

"Het is de klassieker waar hij het best kan scoren", weet ook Demol. 

 

Met 4 top 5-plaatsen in Parijs-Roubaix bestendigde onze landgenoot zijn potentieel in de Helleklassieker al. En ook zondag hoopt de kopman van Israel-Premier Tech opnieuw te scoren.

 

"Hij is er klaar voor", vertelt Demol stellig. "De wedstrijd is hem op het lijf geschreven."

Vanmarcke moest in 2013 enkel Cancellara voor zich dulden op de piste in Roubaix.

Zou het? Nu Vanmarcke uit het sukkelstraatje lijkt te kunnen blijven én belangrijker: met een 3e plaats in Gent-Wevelgem duidelijk in vorm lijkt voor zijn hoogdag van het jaar.

 

"We geloven in Vanmarcke voor Roubaix", vertelt Demol. "De ploeg staat volledig achter hem en zal een vuist maken. Samen hebben we toegeleefd naar dit moment."

 

"We hebben speciaal Parijs-Nice of Tirreno-Adriatico links laten liggen en voor een extra stage - met wat langere trainingen - gekozen. Dit ter voorbereiding van Roubaix. Hij zal opnieuw een rol van betekenis spelen."

Gerelateerd: