Ga naar de inhoud

Zwitserland krijgt organisatie EK vrouwen 2025 toegewezen

 di 4 april 2023 18:01
De Red Flames bereikten op het vorige EK de kwartfinales.

Zwitserland wordt het gastland voor het volgende EK voetbal voor vrouwen in 2025. De Zwitsers kregen de voorkeur op Frankrijk en de Scandinavische landen.

Naast de kandidatuur van Zwitserland had de UEFA nog 4 andere kandidaturen ontvangen. Zo wilden ook Frankrijk, Polen en de Scandinavische landen het EK voetbal voor vrouwen naar hun contreien halen.

 

Aanvankelijk wilde de UEFA in januari een besluit nemen over de toewijzing van het toernooi, maar toen kwam men er niet uit. Bij een tweede stemmingsronde wordt nu dus gekozen voor Zwitserland als gastland. 

 

Vorig jaar vond het EK voor vrouwen - met een jaar vertraging door de coronapandemie - plaats in Engeland. Het gastland won meteen zijn eerste Europese titel door in de finale afstand te nemen van Duitsland. 

 

Ook de Red Flames waren er, voor de tweede keer op rij, bij op dat EK. Ze schopten het zelfs tot de kwartfinales, waar Zweden uiteindelijk te sterk bleek. 

 

België stelde zich eerder vorige week samen met Nederland en Duitsland kandidaat voor de organisatie van het WK voetbal voor vrouwen in 2027. 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: