Ga naar de inhoud

Red Flames kleuren lichtblauw: dit zijn de nieuwe shirts van de Belgische voetbalvrouwen

 do 23 maart 2023 11:24
De Red Flames lijken alvast in de wolken met hun nieuwe shirts.

De Red Flames zullen hun uitwedstrijden voortaan afwerken in een lichtblauw shirt met op de lucht geïnspireerde print, witte broek en lichtblauwe kousen. De Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft het ontwerp donderdag voorgesteld.

"Lucht" als grafische print moet volgens de KBVB en ontwikkelaar Adidas illustreren dat dat de ontwikkeling van de Red Flames en het Belgische vrouwenvoetbal geen grenzen kent. "The sky is the limit", klinkt het.

 

"Vrouwenvoetbal is nog altijd een van de strategische pijlers waar we met de KBVB blijven op inzetten", zegt Manu Leroy, marketing- en communicatiedirecteur van de KBVB.

 

"We vinden het fantastisch dat Adidas ons en de Red Flames steunt met opnieuw een shirt dat speciaal voor hen ontworpen is. We hopen zo jonge meisjes te blijven inspireren om de voetbalschoenen aan te binden."

 

Het shirt bestaat voor 50 procent bestaat uit Parley Ocean Plastic en voor 50 procent uit gerecycleerd polyester. Parley Ocean Plastic wordt gemaakt van gerecycleerd plasticafval dat is geruimd op afgelegen eilanden, stranden, kustgemeenschappen en kustlijnen, een samenwerking van Adidas en de Parley organisatie.

 

Tessa Wullaert en co zullen het nieuwe tenue voor het eerst dragen tijdens het oefenduel in Oostenrijk op 7 april

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.