Ga naar de inhoud

Brazilië concurreert met België, Nederland en Duitsland voor WK voetbal voor vrouwen 2027

 vr 31 maart 2023 11:14
Brazilië organiseerde nog nooit het WK.
Volgend jaar wordt beslist wie het WK mag organiseren.

Brazilië is kandidaat om in 2027 het WK voetbal voor vrouwen te organiseren. Daarmee wordt het een concurrent van België, Nederland en Duitsland, die het toernooi ook willen binnenhengelen. 

"De regering zal beschikbaar zijn om de wereldbeker in 2027 naar Brazilië te halen", tweette de Braziliaanse president Luiz Inácio Lula da Silva.

 

Eerder deze maand had de Braziliaanse voetbalbond al aan de wereldvoetbalbond FIFA laten weten interesse te hebben in de organisatie van het evenement.   

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Met Brazilië krijgen ons land, Nederland en Duitsland er een te duchten
concurrent bij. Brazilië was al twee keer gastheer voor de wereldtitelstrijd bij de mannen, in 1950 en 2014, maar nog nooit bij de vrouwen.    


Tot 21 april hebben landen de tijd om hun kandidatuur in te dienen. Zuid-Afrika, de Verenigde Staten, Mexico en Chili lieten ook al interesse blijken. De laureaat wordt volgend jaar gekozen tijdens een FIFA-congres.    


Deze zomer (20 juli-20 augustus) vindt het WK in Australië en Nieuw-Zeeland plaats. De Red Flames konden zich niet kwalificeren. De Verenigde Staten verdedigen hun in 2019 in Frankrijk veroverde wereldtitel.

"Breaking New Grounds"

Vorige week raakte de kandidatuur van België, Nederland en Duitsland bekend. De slogan heet "Breaking New Grounds", waarvan de hoofdletters verwijzen naar de 3 landen (Belgium, Netherlands, Germany).


Het logo draagt de kleuren rood-blauw-geel, zodat er van elk land 2 kleuren van de nationale driekleur inzitten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: