Ga naar de inhoud

Hervé Renard kiest voor job als bondscoach van Franse vrouwen

 do 30 maart 2023 18:58
Hervé Renard.

De nationale vrouwenvoetbalploeg van Frankrijk heeft een nieuwe coach gevonden na het ontslag van de omstreden Corinne Diacre. Hervé Renard, op het voorbije WK bij de mannen in Qatar nog aan de slag bij Saudi-Arabië, neemt het roer over. Voor de Fransman is het zijn eerste stap in het vrouwenvoetbal.

Hervé Renard zorgde voor een van de verrassingen van het WK in Qatar door met Saudi-Arabië te winnen van Argentinië. Een sprookje voor het land. Maar Renard maakte dinsdag bekend dat hij er zou stoppen als bondscoach. Hij kiest voor een avontuur in het vrouwenvoetbal.

 

De 54-jarige Renard heeft een duidelijke opdracht: schitteren met Frankrijk op het aankomende WK in Australië en Nieuw-Zeeland deze zomer.

 

Hij zal de ploeg weer wat nieuw leven moeten inblazen want de voorbije maanden stormde het bij de Franse vrouwen. Verschillende sleutelspeelsters stopten ermee uit onvrede met het beleid en met bondscoach Corinne Diacre. Begin deze maand werd Diacre daarop aan de kant geschoven.

 

Renard heeft al wel wat successen geboekt in het mannenvoetbal. Zo won hij al twee keer de Afrika Cup met Zambia en Ivoorkust.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: