Ga naar de inhoud

Gouden Schoen Nicky Evrard heeft toptransfer naar Chelsea te pakken

 ma 6 maart 2023 21:02
Nicky Evrard verhuist naar de Engelse kampioen.

Nicky Evrard (27) zet een flinke stap: de doelvrouw van de Red Flames gaat aan de slag bij Chelsea. Ze verlaat OH Leuven en ligt vanaf 1 juli onder contract bij de Engelse kampioen. 

Nicky Evrard won begin dit jaar de Gouden Schoen en toen verklapte ze al min of meer dat er stevig aan haar mouw werd getrokken.

 

OH Leuven liet de doelvrouw echter niet gaan tijdens de winterstop, maar volgend seizoen verdedigt Evrard het doel van Chelsea. 

 

"Deze club is synoniem voor het winnen van trofeeën. Ik houd van die mentaliteit en ik kijk ernaar uit om in Engeland te spelen", zegt ze op de site van haar nieuwe werkgever.

 

"Dit is een droom die uitkomt. Ik voel me vereerd om voor Chelsea te spelen en ik hoop zo goed te presteren als tijdens het EK."

 

Chelsea veroverde vorig seizoen zijn 5e titel en was ook Champions League-finalist. Dit jaar speelt Chelsea in de kwartfinales tegen het Lyon van Janice Cayman. 

 

Evrard voetbalde de voorbije jaren bij onder meer Twente, Huelva en AA Gent. Ze telt 58 selecties voor de Flames.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: