Ga naar de inhoud

Tessa Wullaert vermaakt fans van Fortuna met 5 goals tegen Telstar

 vr 31 maart 2023 21:43
Wullaert
Tessa Wullaert scoort ook in Nederland aan de lopende band.

Tessa Wullaert blijft in haar eerste seizoen in Nederland furore maken. Dankzij 5 goals tegen Telstar betonneert ze promovendus Fortuna Sittard steviger op de 3e plaats van de Eredivisie en brengt ze haar eigen doelpuntentotaal op 18 stuks.

Ook tegen Telstar kleurde de ploeg van Fortuna Sittard weer opvallend Belgisch: Diede Lemey, Jarne Teulings en Tessa Wullaert begonnen aan de match, Isabel Iliano en Feli Delacauw vielen in.

Toch was het Wullaert die alle aandacht naar zich zou toetrekken, ook al opende Teulings het doelpuntenfestijn tegen Telstar.

Met 3 doelpunten tussen de 36e en 51e minuut zette Wullaert Fortuna met een hattrick op 0-4. In de 80e en 81e minuut scoorde ze kort na elkaar nóg 2 keer, goed voor 5 goals in totaal.

In de extra tijd kon Telstar dan toch ook eens scoren, waardoor het eindverdict 1-7 werd. Met 18 competitiegoals nestelt Wullaert zich stevig op de 2e plaats van de topschuttersstand, al lijkt de nummer 1 onbereikbaar.  Twente-spits Fenna Kalma zit al bijna aan 30 treffers.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.