Ga naar de inhoud

WK-podcast: "Ik verdenk de emir ervan dat ook hij het stadion vroegtijdig verlaten heeft"

Het was - naast het sportieve - het opmerkelijkste feit van de openingsmatch op het WK in Qatar: de leegloop in het stadion. "Dat is toch een mega kaakslag voor Gianni Infantino, voor Qatar en voor de organisatie", vertelde Peter Vandenbempt in onze dagelijkse WK-podcast.

"De helft tot twee derde van het stadion was leeg"

Peter Vandenbempt gaf voor Radio 1 commentaar bij de openingsmatch op het WK tussen gastland Qatar en Ecuador. In onze WK-podcast kreeg hij de vraag of hij makkelijk terug in het hotel was geraakt. 

 

"Het was een 'bumpy ride', maar het vertrek uit het stadion verliep heel erg vlot. Dat had er natuurlijk mee te maken dat de helft van de 60.000 mensen al ruim op tijd waren vertrokken. Die hebben onze weg niet meer versperd."

 

In het stadion geloofde hij zijn eigen ogen niet. "Ik heb dat nog nooit gezien op een eindronde van een groot toernooi. Ik overdrijf niet - ik denk dat het op televisie moeilijk te zien was - maar de helft tot twee derde van het stadion was gewoon leeg."

Het is toch een mega kaakslag voor Infantino, voor Qatar en voor de organisatie.

Peter Vandenbempt

"Het was al begonnen na de rust, er waren al heel veel lege zitjes en vanaf minuut 70 liep het stadion gewoon leeg. Tegen het laatste fluitsignaal was het stadion voor minder dan de helft gevuld, gewoon ongelooflijk."


"Dat is toch een mega kaakslag voor FIFA-voorzitter Gianni Infantino, voor Qatar en voor de organisatie. Dat sterkt toch maar de overtuiging dat wie daar zat te kijken toch geen reguliere voetballiefhebber is."


Die leegloop had wellicht veel te maken met de zwakke prestatie van het gastland. "Qatar was beschamend slecht", zegt Vandenbempt. "Ze hebben zich belachelijk gemaakt, ik kan het niet anders zeggen: onherkenbaar."


"Het is ook opmerkelijk - hoewel hij tijdens de openingsceremonie en voor de match vaak in beeld was - dat we geen beeld meer gekregen hebben van de emir. Dus ik verdenk hem ervan dat hij bij die Qatari was die vroegtijdig zijn vertrokken."

Tijdens het WK voetbal in Qatar kun je elke ochtend een aflevering beluisteren van de WK-podcast van De Tribune. Jonathan Metdepenninghen praat elke dag met 2 van onze commentatoren of analisten in Qatar. Ze blikken terug en vooruit en geven een beeld van het leven in Qatar. Luister elke dag in de app van VRT MAX.

De Tribune

Twee centrale gasten met een mening en de meest brandende actualiteit uit de sportwereld, dat zijn de hoofdingrediënten van De Tribune.
302 afleveringen