Ga naar de inhoud

Samen hebben ze de "waarde" van Mbappés teen: KAA Gent treft ultieme Europese underdog

Shamrock Rovers is de Ierse landskampioen en competitieleider.

Gemiddeld een marktwaarde van 100.000 euro. Als we het hoog aangeschreven Transfermarkt mogen geloven, treft KAA Gent straks de minst waardevolle deelnemer van alle Europese competities. Zien we die verhoudingen vanavond terug op het veld? 

Hein Vanhaezebrouck weigert zijn toekomstige tegenstander te onderschatten. “Shamrock is niét het zwakke broertje”, verzekerde de Gent-coach tijdens zijn vooruitblik.

 

Maar volgens de cijfers van Transfermarkt is dat wel degelijk het geval. Van alle Europese competities heeft Shamrock Rovers namelijk de minst waardevolle kern.

 

Samen zijn ze goed voor 3,10 miljoen euro, of gemiddeld 100.000 euro per speler. En dus de ultieme underdog van dit seizoen. Ter info: de marktwaarde van PSG-vedette Kylian Mbappé bedraagt 160 miljoen euro.

De minst waardevolle clubs in Europa

Ploeg Marktwaarde
FC Pyinik Erewan 7,39 miljoen
Zalgiris Vilnius 6,80 miljoen
FC Vaduz 5,85 miljoen
KF Ballkani 4,18 miljoen
Shamrock Rovers 3,10 miljoen

Ter vergelijking: KAA Gent is volgens de bewuste website in totaal 69,35 miljoen waard. Met zomeraanwinst Jens Petter Hauge (8 miljoen), die het hoogst wordt ingeschat.

 

Bij de Ieren zou Jack Byrne het goudhaantje van de club moeten zijn, met een waarde van 500.000 euro. Gevolgd door Graham Burke (275.000 euro) en Dan Cleary (275.000 euro).

 

De Gentenaars houden dat trio dus toch maar beter in de gaten straks.