Ga naar de inhoud

Hein Vanhaezebrouck over "haalbare loting" voor AA Gent: "Het kan moeilijker uitpakken dan het lijkt"

 vr 26 augustus 2022 18:32
AA Gent-coach Hein Vanhaezebrouck.

AA Gent moet zich na twee pijnlijke nederlagen in de laatste voorronde van de Europa League tegen Omonia Nicosia opmaken voor de Conference League. De Buffalo's kenden een gunstige loting, maar coach Hein Vanhaezebrouck blijft voorzichtig: "Laat ons de tijd nemen deze ploegen wat beter te bestuderen."

Met het Noorse Molde, de Ieren van Shamrock Rovers en het Zweedse Djurgardens kent AA Gent drie al bij al bescheiden tegenstanders in de groepsfase van de Conference League. De Buffalo's zijn in elk geval de favoriet voor groepswinst.

 

"Ik ben nooit blij of teleurgesteld met een loting", opent AA Gent-coach Hein Vanhaezebrouck zijn relaas. "Een makkelijke loting is ook vaak moeilijker dan het lijkt. Ik heb al gelezen dat dit haalbaar moet zijn voor ons en de verwachting zal dan ook zijn dat we doorstoten."

 

Toch blijft Vanhaezebrouck voorzichtig: "Laat ons eerst even de tijd nemen om deze ploegen beter in kaart te brengen. Ik weet bijvoorbeeld dat Molde op kop staat en ook van Djurgardens heb ik al wat beelden gezien. Ze doen het goed in hun respectievelijke competitie dus dat zullen geen slechte teams zijn."

 

"De voorbije jaren zijn we met Hanche-Olsen en Okumu al enkele spelers gaan weghalen in die competities, maar je kent die clubs uiteraard niet door en door."

Een makkelijke loting is vaak moeilijker dan ze lijkt, laat ons eerst even de tijd nemen om deze ploegen beter in kaart te brengen.

Hein Vanhaezebrouck

Een goede start is het halve werk

Vorig seizoen maakte AA Gent al kennis met de Conference League. Er volgde toen een relatief makkelijke kwalificatie in een groep met Partizan Belgrado, Anorthosis Famagusta en Flora Tallinn.

 

"Het speelschema kennen we nog niet, maar het begin is in zo'n poulefase altijd cruciaal", gaat Vanhaezebrouck verder. "Vorig seizoen begonnen we met een nipte zege in Tallinn en nadien volgde dan ook een thuiszege. Dan is het grote deel van het werk al gedaan. Laat ons hopen dat we nu weer zo vlot kunnen starten."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: