Vadis Odjidja en Malick Fofana
Odjidja prikt 2 keer raak tegen de Ieren. De 17-jarige aanvaller Fofana debuteert in Europa met 2 assists.

do 15 september 2022 20:35
  1. 10' - Doelpunt - Hugo Cuypers (1 - 0)
  2. 19' - Doelpunt - Vadis Odjidja Ofoe (2 - 0)
  1. 66' - Doelpunt - Vadis Odjidja Ofoe (3 - 0)
  2. 68' - Verv. Malick Fofana door Laurent Depoitre
  3. 74' - Geel - Aaron Green
  4. 78' - Verv. Sven Kums door Núrio
UEFA Europa Conference League - speeldag 2 - 15/09/22 - 18:46
10'
Hugo Cuypers
10'
1 - 0
19'
Vadis Odjidja Ofoe
19'
2 - 0
66'
66'
3 - 0

Geen uitschuiver voor KAA Gent tegen Shamrock Rovers. De Buffalo’s stonden na nog geen twintig minuten al 2-0 voor tegen de Ieren. Cuypers opende de score, Odjidja verdubbelde met een heerlijke goal. Na rust legde de aanvoerder met een tweede fraaie treffer de eindstand vast. Gent wordt met 4 op 6 gedeeld leider in zijn poule in de Conference League. "Ik vind de Shamrock Rovers beter dan Zulte Waregem", zei coach Hein Vanhaezebrouck achteraf.

KAA Gent - Shamrock Rovers in een notendop:

• sleutelmoment: na nauwelijks 20 minuten is de wedstrijd al gespeeld. Met 2-0 op het bord kan Gent het gaspedaal lossen. Het klasseverschil tussen de Belgische bekerwinnaar en de Ierse kampioen is duidelijk.

• man van de wedstrijd: Gent-aanvoerder Odjidja maakt twee mooie doelpunten, twee keer vanuit het halve maantje.

• jongen van de wedstrijd: op zijn 17e mag de Belgische jeugdinternational Malick Fofana zijn Europees debuut maken. De aanvaller stapt van het terrein met 2 assists.

AA Gent met de vingers in de neus

Vooraf wilde Hein Vanhaezebrouck Shamrock Rovers niet het zwakke broertje noemen in groep F. Sta ons toe om dat nu wel te doen.

Na 20 minuten lag de Ierse kampioen al tegen het canvas. Op aangeven van Fofana kruiste topscorer Cuypers de 1-0 op het bord, met een fantasietje volleerde Odjidja de tweede in doel.

Daarna loste Gent het gaspedaal. Zo konden de moedige Rovers ook een keer voor gevaar zorgen.

Na de rust verdienden de Ieren een tegendoelpunt, maar Odjidja snoerde ze de mond met opnieuw een knap doelpunt. Op aangeven van Fofana mikte hij de bal in de verste haak.

Voor Vanhaezebrouck het sein om wat wissels door te voeren en uit te kijken naar de volgende opdracht: zondag op het veld van Genk.

Over 3 weken komt Djurgardens op bezoek in de Conference League. De Zweden wonnen op het allerlaatste moment van Molde en puren net als Gent 4 punten uit 2 matchen.

Odjidja: "Heel goed begonnen"

"Het is leuk om twee keer te scoren", reageerde Vadis Odjidja. "We zijn heel goed begonnen aan de wedstrijd. Nadien slopen er wat misverstanden in de ploeg."

"We hadden moeite om de bal bij te houden, maar toen de 3-0 op het bord stond, was de match gespeeld."

Met een fantasietje maakte Odjidja zijn eerste van de avond. "Waarom niet? Gewoon proberen en het is me nog gelukt ook", lachte de aanvoerder van KAA Gent.

Vanhaezebrouck: "Shamrock Rovers beter dan Zulte Waregem"

"Shamrock Rovers uit Ierland is niet de grootste naam, maar het is de verdienste van de spelers dat ze scherp aan de match begonnen zijn", opende Hein Vanhaezebrouck na de zege.

"Tegen Nicosia (in de voorrondes van de Europa League, red) stapten ze heel nonchalant het terrein op. Misschien is dat de les die ze geleerd hebben."

Vanhaezebrouck zag ook dat zijn team snel achterover ging leunen. "Spijtig", vindt de coach. "Op kwaliteit had je de wedstrijd moeten controleren. Gelukkig viel het derde doelpunt, want in de tweede helft was het bij momenten niet om aan te zien."

"Het doet me plezier dat de invallers zich hebben laten zien. Zo kan ik de lat hoger leggen voor sommigen."

Vindt hij Shamrock Rovers nog altijd geen zwak broertje? "Ik vond ze beter voetballen dan Zulte Waregem. Toen kregen we 23 kansen, nu kwamen we amper aan 10 pogingen."

90+3'

Einde: 3-0

De match is afgelopen, AA Gent stapt van het terrein met een simpele 3-0 tegen de Ierse kampioen Shamrock Rovers.

Met 4 op 6 komt de Belgische bekerwinnaar aan de leiding in groep F van de Conference League. Djurgardens telt evenveel punten na een late 3-2-overwinning tegen Molde.

Over 3 weken staat AA Gent - Djurgardens op het programma.

90'

De wedstrijdleiding telt er 3 minuten bij.

89'

Respect voor de Ierse supporters. Ze weten al een tijd dat ze niks zullen rapen in Gent, toch zetten ze nog een keer de kelen op.

87'

Na een hoekschop vindt Godeau bijna het net. Rovers-doelman Mannus is hem net te snel af.

84'

Gent gaat straks aan de leiding in groep F, want Molde maakt er 2-2 van bij Djurgardens.

78'

Nardi houdt 0 op het bord

Neen, Nardi is niet van plan om te buigen voor de Rovers. Met een gestrekte linker houdt hij Ferizaj van de 3-1.

78'

Comedy capers in Gent! Nardi trapt bal onbewust tegen geblesseerde ploegmaat,

78'

In de andere wedstrijd in groep F leidt Djurgardens ondertussen met 2-1 tegen Molde. Over 3 weken komen de Zweden op bezoek in Gent.

78'
74'
73'
71'

Komisch moment bij AA Gent. Nardi mikt de bal op de knikker van Godeau die op de mat ligt. Ei zo na profiteren de Ieren.

70'

De Shamrock Rovers leggen het bijltje niet neer en blijven aanvallen. Op basis van de tweede helft verdienen ze ook een doelpunt.