Ga naar de inhoud

Louwagie voor Conference League-duel: "Dit is de competitie waar Belgische ploegen toekomst in hebben"

Michel Louwagie: "Molde zit in een heel goede periode."

Na de verloren Europa League-kwalificaties moet KAA Gent zijn Europese strepen proberen te verdienen in de Conference League. De eerste opdracht staat morgen op het programma in Noorwegen. Met Molde treft Gent al meteen de grootste concurrent voor groepswinst. Algemeen manager Michel Louwagie blikt vooruit.

De loting was gunstig voor KAA Gent. Met Molde, Djurgardens en Shamrock Rovers ontlopen de Buffalo's de grote kleppers. 

 

Louwagie is echter op zijn hoede voor de Noren: "Molde is onze grootste concurrent voor groepswinst. Ze zitten in een heel goede periode. Afgelopen weekend klopten ze nog Bodo/Glimt met 1-4, en dat is toch een ploeg die de laatste jaren wat furore heeft gemaakt in Europa."

 

Opvallend is dat Molde het doet met bijna uitsluitend Noorse spelers. "Hoe ze dat klaarspelen? Ze kennen de Noorse markt natuurlijk heel goed en de tijd dat daar geen talent is, is voorbij. Goede voetballers zitten tegenwoordig overal", zegt Louwagie.

 

"Bovendien is hun eigenaar een heel welgesteld man met veel mogelijkheden. Ik las dat ze kunnen wachten om spelers te verkopen tot de gewenste prijs op tafel wordt gelegd. Dat zegt heel veel. Zo wordt een ploeg altijd maar sterker."

Molde kan wachten met spelers te verkopen tot de gewenste prijs op tafel wordt gelegd. Zo wordt een ploeg altijd maar sterker.

Michel Louwagie

Toch moet Gent volgens Louwagie in staat zijn om Molde te verslaan. "Ik vermoed dat ze ons veel de bal zullen geven. En op basis van onze Europese ervaring moeten we toch kunnen concurreren met Molde." 

Wisselvallige resultaten, maar goed spel

Gent heeft er nochtans niet de beste competitiestart opzitten. Ze boekten slechts 11 op 21. "De resultaten zijn inderdaad wisselvallig, maar wat ik zie op het veld is dat niet. Enkel tegen Sint-Truiden hebben we onder ons niveau gepresteerd."

 

"Het ligt natuurlijk dicht bij elkaar. Als we tegen Charleroi hadden gewonnen, wat zeker had gekund, hadden we wel een goed gevoel gehad", vertelt Louwagie.

 

De algemeen manager is uiteraard ambitieus in deze groep: "We moeten kunnen overwinteren. Ik hoop dat er ook toeschouwers op af komen en dat ze beseffen dat dit de competitie is waar de Belgische ploegen het meeste toekomst in hebben."

 

"Iedereen denkt nog aan onze overwintering in de Champions League of de Europa League-campagne waarin we Tottenham uitschakelden, maar dat is heel uitzonderlijk. We moeten realistisch blijven en zien met welke middelen we strijden."

De toeschouwers moeten beseffen dat dit de competitie is waar de Belgische ploegen het meeste toekomst in hebben.

Michel Louwagie