Ga naar de inhoud

Anderlecht treft West Ham als grootste naam in Conference League, Gent loot haalbare kaarten

 vr 26 augustus 2022 13:07

Anderlecht en KAA Gent weten welke tripjes geboekt in de Conference League. Paars-wit ontmoet West Ham, Steaua Boekarest en Silkeborg. De Buffalo’s treffen Mölde, Shamrock Rovers en Djurgärdens.

West Ham grootste affiche voor Anderlecht

Anderlecht mag zich opmaken voor een duel met een Premier League-team. West Ham, vorig jaar nog tegenstander van Racing Genk, eindigde zevende in de Engelse topcompetitie.


FCSB - beter bekend als Steaua Boekarest - eindigde als tweede in Roemenië.
Silkeborg mocht zich opmaken voor een Europees avontuur na een derde plek in Denemarken

 

“Het zijn stuk voor stuk mooie affiches. We kijken er naar uit en we mogen gezonde ambities koesteren", vindt Anderlecht-CEO Peter Verbeke.

 

Ook trainer Felice Mazzu kan leven met de loting: "Ik ben behoorlijk tevreden, zeker wat betreft de afstanden die we moeten afleggen voor de wedstrijden op verplaatsing. Dat is een goede zaak voor de recuperatie en om de vermoeidheid tegen te gaan in een intensieve periode."

Groep B  
Pot 1 West Ham (Eng)
Pot 2 FCSB (Roe)
Pot 3 Anderlecht
Pot 4 Silkeborg (Den)

Twee Scandinavische trips voor Gent

De tegenstanders van KAA Gent bevinden zich vrij noordelijk. Met Mölde speelt het tegen de vicekampioen (en huidige leider) uit Noorwegen. Daarnaast staat een trip naar Zweden gepland. Djurgärdens, vorig seizoen derde in de eindafrekening, moet een haalbare kaart zijn.

 

De laatste tegenstander, het Ierse Shamrock Rovers, is dat eveneens. Het team veroverde wel de landstitel en staat nu alweer aan de leiding.

Groep F  
Pot 1 KAA Gent
Pot 2 Molde (Noo)
Pot 3 Shamrock Rovers (Ier)
Pot 4 Djurgarden (Zwe)

De groepsfase wordt in versneld tempo afgewerkt tussen 8 september en 3 november door het WK in Qatar.

Bekijk hieronder nog eens de volledige loting

Gerelateerd: