Overzicht Europese tegenstanders: crisissfeertje bij Club-opponent, andere ploegen tanken vertrouwen

za 3 september 2022 20:59
Leverkusen hangt verrassend onderin met een 3 op 15.

Europees voetbal volgende week en dus is het tijd om ons scoutingsboekje boven te halen. Hoe brachten de volgende tegenstanders van onze Belgische vertegenwoordigers het er vanaf? Een overzicht.

Crisissfeertje bij Club-tegenstander Leverkusen

't Is het moment voor Club Brugge. Bij Leverkusen - woensdag tegenstander in de Champions League - draait het momenteel namelijk vierkant.

Zaterdag boekte het thuis tegen Freiburg zijn vierde nederlaag in vijf Bundesliga-wedstrijden. Via Demirbay was Leverkusen nochtans op voorsprong gekomen. Alleen incasseerde het vlak na rust meteen twee tegentreffers.

Lichtpuntje: nieuwkomer Callum Hudson-Odoi was meteen goed voor een assist bij de 2-2 van Patrik Schick. De winnende treffer van Ritsu Doan temperde die feestvreugde evenwel meteen.

Molde tankt vertrouwen voor komst Gent

Molde, leider in de Noorse Eliteserien, heeft zaterdagavond vertrouwen getankt voor de nakende confrontatie met AA Gent op de eerste speeldag van de Conference League. Op bezoek bij nummer twee Bodo/Glimt haalde het uit met 1-4.

Het venijn zat in de start in de eerste helft. Markus Andre Kaasa effende het pad, Isak Helstad Amundsen sloeg terug voor de gastheer. Toch dook Molde dankzij Emil Breivik de kleedkamers in met een voorsprong. In de tweede helft diepten Kaasa en Ola Brynhildsen uit tot een onoverbrugbare kloof.

Silkeborg (tegenstander Anderlecht) nipt onderuit

Anderlecht miskijkt zich maar beter niet op het laatste resultaat van Silkeborg. De Deense club, die donderdag langskomt in Brussel, ging nipt onderuit tegen het sterke FC Kopenhagen.

Nochtans was Silkeborg geregeld de betere ploeg. Het schoot in totaal 21 keer naar doel, maar botste op een ijzersterke Mathew Ryan (ex-Club en ex-Genk). Viktor Claesson schoot wel met scherp voor de thuisploeg.

Union Berlin blijft verbazen

Union weet wat hen te wachten staat tegen naamgenoot Union Berlin. De cultclub boekte zaterdag alweer een uitstekend resultaat in de Bundesliga door recordkampioen Bayern München op een gelijkspel te houden.

Via Sheraldo Becker kwam Berlin zelfs op voorsprong na 12 minuten. Zowat 100 seconden later stond het al 1-1 dankzij Joshua Kimmich.

Maar vervolgens hield Union Berlin dapper stand tegen de machine uit München. Met doelman Frederik Ronnow - goed voor 5 saves - in een uitblinkersrol.

Met 11 op 15 prijkt Union op een straffe gedeelde derde plek.