Zuinig Charleroi gaat op en over tienkoppig AA Gent

  1. 40' - Rood - Joseph Okumu
  2. 37' - Doelpunt - Ryota Morioka (1 - 1)
  3. 24' - Geel - Joris Kayembe
  4. 22' - Doelpunt - Hong Hyun-seok (0 - 1)
  1. 89' - Verv. Ryota Morioka door Amirhossein Hosseinzadeh
  2. 89' - Verv. Daan Heymans door Damien Marcq
  3. 88' - Verv. Isaac Mbenza door Loïc Bessile
  4. 81' - Verv. Matisse Samoise door Andreas Hanche-Olsen
  5. 81' - Verv. Laurent Depoitre door Darko Lemajic
  6. 81' - Verv. Sulayman Marreh door Vadis Odjidja Ofoe
  7. 73' - Doelpunt - Adem Zorgane (2 - 1)
  8. 70' - Verv. Ken Nkuba Tshiend door Nadhir Benbouali
  9. 70' - Geel - Daan Heymans
  10. 68' - Verv. Hugo Cuypers door Jens Petter Hauge
  11. 63' - Verv. Marco Ilaimaharitra door Ali Gholizadeh
  22'goalHyun-seok Hong0 - 1
  37'goalRyota Morioka1 - 1
  73'goalAdem Zorgane2 - 1

  AA Gent heeft niets geraapt op het veld van Charleroi. De bezoekers klommen op voorsprong, maar Charleroi maakte gelijk en kon daarna meer dan een helft met een mannetje meer voetballen. AA Gent betaalde een prijs voor de domme rode kaart: Zorgane schonk de thuisploeg de zege en een plek in de top 5.

  Charleroi - Gent in een notendop

  • Sleutelmoment: Een snelcursus hoe jezelf in de voet te schieten. Samoise mikt van dichtbij op de lat, Ngadeu verdedigt rampzalig uit bij de 1-1 en Okumu pakt een dwaze rode kaart. Op een paar minuten tijd gooit Gent een gunstige 0-1 te grabbel.
  • Man van de Match: Veel te lang ging er van Charleroi te weinig dreiging uit, zelfs tegen tien overblijvers van Gent. De dynamische invalbeurt van Gholizadeh bracht daar verandering. De Iraniër lag met een actie aan de basis van de winnende goal.
  • Opvallend: Charleroi had zijn vorige twee thuismatchen verloren. Dat het dan net tegen Gent kon winnen, is op zijn minst opmerkelijk. De Buffalo's waren ongeslagen in hun laatste dertien competitiewedstrijden op verplaatsing.

  Gent geeft 0-1 veel te gemakkelijk uit handen

  Charleroi en Gent gaven elkaar geen ruimte. Het duurde dus lang vooraleer er een kans te zien was op Mambourg, maar die kon meteen tellen. Hong kopte aardig in, al had de debuterende doelman Patron er een iets sterkere arm tussen kunnen steken.

   

  Met de 0-1 was het zwaarste werk opgeknapt voor de bezoekers. Die zouden zich een van dichtbij gemiste kans van Samoise wel snel beklagen. Na slecht uitverdedigen van Ngadeu kon Morioka ongedekt de gelijkmaker in doel koppen. Het werd snel erger voor Gent, want Okumu liet zich opnaaien door een vervelende Mbenza en pakte rood.

   

  Charleroi kreeg meer dan een helft de tijd om de tien man van Gent te overrompelen, maar kwam bijzonder moeilijk tot kansen. De 2-1 kwam er toch, zij het met een portie geluk. Zorgane loodste een aflegger, die voor Morioka bedoeld was, door een bos aan spelers naar de benedenhoek. Daarna was het voor de thuisploeg een koud kunstje om de voorsprong vast te houden.

  "Moeilijk met tien tegen elf"

  • Adem Zorgane was met zijn 2-1 de matchwinnaar voor Charleroi. "We zijn blij met deze zege, en ze is verdiend. Tegen Club Brugge toonden we onze kwaliteit, maar waren we niet volwassen genoeg. Vandaag hebben we getoond dat we uit onze fouten geleerd hebben. De rode kaart heeft ons goed geholpen. We zijn kalm gebleven en hebben het goed aangepakt."
  • Laurent Depoitre oogde, net als heel Gent eigenlijk, wat loom. "Tot op het halfuur hadden we de wedstrijd nochtans onder controle. Maar met tien tegen elf en met de match van donderdag in de benen was het moeilijk. Die uitsluiting mag niet gebeuren, Okumu moet koelbloedig blijven. We moeten onszelf nu in vraag stellen."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 96 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 96. Einde! Gent verliest in Charleroi, en dat heeft het in grote mate aan zichzelf te wijten. Na de 0-1 van Hong ging het helemaal mis voor de Buffalo's. Morioka maakte gelijk, Okumu pakte rood en Zorgane velde na de rust het verdict. .
  3. tweede helft, minuut 93. De helft van de toegevoegde tijd is verstreken. Charleroi lijkt zijn schaapjes op het droge te hebben. .
  4. tweede helft, minuut 90. De tijd begint nu echt te dringen voor Gent. .
  5. tweede helft, minuut 89. Vervanging bij Charleroi, Amirhossein Hosseinzadeh erin, Ryota Morioka eruit
  6. tweede helft, minuut 89. Vervanging bij Charleroi, Damien Marcq erin, Daan Heymans eruit
  7. tweede helft, minuut 88. Vervanging bij Charleroi, Loïc Bessile erin, Isaac Mbenza eruit
  8. Patron blijft liggen. Doelman Patron steelt wat tijd door te blijven liggen na een duel met Lemajic. Die laatste krijgt een beker bier tegen zijn achterhoofd, nota bene uit het Gentse vak. . tweede helft, minuut 87.
  9. tweede helft, minuut 86. Gents balverlies luidt een prik van Charleroi in. Gholizadeh stuurt Benbouali diep, de Algerijn mikt hard op Roef. .
  10. tweede helft, minuut 83. Gent probeert wel iets te doen aan die achterstand. Floris Geerts.
  11. tweede helft, minuut 82. Invaller Gholizadeh heeft een ferm aandeel in de voorsprong van Charleroi. Bijna breidt hij die nog uit ook, maar hij kraakt zijn schot. .
  12. tweede helft, minuut 81. Vervanging bij KAA Gent, Andreas Hanche-Olsen erin, Matisse Samoise eruit
  13. tweede helft, minuut 81. Vervanging bij KAA Gent, Darko Lemajic erin, Laurent Depoitre eruit
  14. tweede helft, minuut 81. Vervanging bij KAA Gent, Vadis Odjidja Ofoe erin, Sulayman Marreh eruit
  15. tweede helft, minuut 81. Kums mikt over. Weer een kansje voor de bezoekers. Kums krijgt tijd, maar doet er te weinig mee. Tijd voor een drievoudige Gentse wissel. .
  16. tweede helft, minuut 78. Morioka lost een gelijkaardig schot als Zorgane bij de 2-1. Roef heeft er deze keer meer zicht op en gaat gepast plat. .
  17. tweede helft, minuut 76. Patron gooit zich op de bal vooraleer Hong er iets mee kan doen. Gent geeft nog niet op. .
  18. tweede helft, minuut 73.
  19. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 73 door Adem Zorgane van Charleroi. 2, 1.