Ga naar de inhoud

Trust the process? Vincent Kompany heeft het op 1e persconferentie over "overgangsperiode" bij Burnley

Er zijn nog zekerheden. Vincent Kompany sprak in zijn eerste persconferentie bij Burnley over "een overgangsperiode". De woorden "trust the process" nam hij net niet in de mond. Toch temperde onze landgenoot meteen de torenhoge titelambities die Burnley toegeschreven worden. "Ik heb tijd gekregen. Als we niet meteen promoveren, is het geen drama", aldus Kompany.

Vincent Kompany verscheen vandaag ontspannen op zijn eerste persconferentie als hoofdcoach van Burnley. Met een brede glimlach, maar zonder grootse statements vertelde hij over de toekomstplannen van de kersverse Premier League-degradant.


Een discours dat verdacht veel op een nieuw "trust the process"-verhaal leek.

 

"Er fladderen natuurlijk nog heel wat vraagtekens rond het seizoensbegin", opende Vincent Kompany de persconferentie. "Als je als club degradeert, verlies je nu eenmaal een houvast."

 

"Zo zagen we ook enkele sterkhouders vertrekken. We gaan proberen om zo snel mogelijk terug te keren naar de Premier League, maar als dat niet lukt, is het geen drama."

Ik hoefde niet te vertrekken bij Anderlecht 

Vincent Kompany, Burnley

"Nu zitten we vooral in een overgangsperiode, waar we spelers moeten ontwikkelen en zo een "nieuw" team moeten smeden. Het zal niet gemakkelijk zijn om - zoals vaak in de voetbalwereld - iedereen rustig te houden tijdens het traject."


"Maar ik heb tijd gekregen van de club, dan moet onze ambitie wel haalbaar zijn. Zo ben ik zeer blij dat ik een contract van een vijftal jaar heb gekregen. Ik ben hier dan ook om te blijven en klaar om elk scenario te lijf te gaan."

 

Kompany ruilt dus het project van Anderlecht in voor het project van Burnley. Een bewuste keuze. "Ik hoefde niet te vertrekken bij Anderlecht en had een hele resem aanbiedingen. Burnley en zijn toekomstplannen hebben me overtuigd."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.