Vincent Kompany over keuze voor Burnley: "Na moeilijke start verwacht ik schitterende toekomst"

 di 14 juni 2022 20:20
Kompany
"Ik ben gelukkig en trots", zegt Vincent Kompany.

In een eerste interview als coach van Burnley, een club uit de Engelse tweede klasse, heeft Vincent Kompany toegegeven dat hij niet voor de makkelijkste weg heeft gekozen. "Ik zag hier een ander pad dan ik bij andere clubs kon bewandelen."

Vincent Kompany heeft met Burnley een nieuwe uitdaging gevonden en als er iets is waar Kompany van opkikkert, dan zijn het wel uitdagingen. "Ik ben gelukkig en trots en wil al mijn energie in deze club stoppen."

 

Kompany geeft toe dat er ook andere aanbiedingen waren. "Maar toen ik alle voorstellen tegen elkaar afwoog, zag ik dat sommige weliswaar aantrekkelijker waren qua naam en meer zouden aanspreken bij een groot publiek, maar bij Burnley zag ik een pad dat ik bij andere clubs niet zag."

 

"Ik zie een plan en ik zie goeie mensen. Daarnaast mag ik ook wat van mijn eigen mensen meenemen. Samen hoeven we niet noodzakelijk alles te veranderen."

 

"Je moet de kern van wat Burnley is overhouden: de cultuur, de openheid en warmte van de mensen. Daar moet je dan de details aan toevoegen waarmee je dit alles naar een hoger niveau kunt tillen."

 

"Ik weet dat het niet gemakkelijk wordt. Maar ik weet wel dat er ons na een moeilijke start een ongelooflijke toekomst te wachten staat."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: