Ga naar de inhoud

Burnley wil met Vincent Kompany weer naar Premier League: "Onder indruk van zijn ideeën"

 di 14 juni 2022 13:03
" "
Vincent Kompany begon als trainer bij Anderlecht, waar hij 3 seizoenen was.

Burnley FC heeft de komst van Vincent Kompany als nieuwe trainer bekendgemaakt. Kompany,  die na 3 jaar uiteenging met Anderlecht, moet de Engelse club weer naar de Premier League loodsen. Burnley degradeerde afgelopen seizoen.

De deal hing al enkele dagen in de lucht. Burnley, opgericht in 1882 en spelend op Turf Moor, kondigde "een nieuw tijdperk" aan in een filmpje waarin al zijn coaches de revue passeerden. Om te eindigen met Vincent Kompany.

De voormalige verdediger keerde 3 jaar geleden naar Anderlecht terug na een decennium van successen bij Manchester City. Het eerste seizoen als speler-trainer, de voorbije twee als coach.

Die leverden in 2021 een 4e plaats op in de Champions' Play-offs en een 3e in 2022, telkens goed voor Europees voetbal. Dit seizoen haalde Anderlecht ook de bekerfinale, maar die ging verloren tegen AA Gent.

Kompany en Anderlecht beslisten vorige maand om in onderling overleg niet met elkaar voort te gaan, er was wat ruis gekomen op de relatie tussen het clubicoon en het bestuur.

Al snel viel de naam Burnley, dat jammer genoeg voor Burnley en Kompany op de slotdag degradeerde. Vandaag mondden de gesprekken uit in een huwelijk: "Burnley Football Club is een échte Engelse traditieclub. Het is een eer om er hoofdcoach te worden", reageerde Kompany. "Ik kijk enorm uit naar de uitdaging."

Burnley is eind 2020 overgenomen door ambitieuze Amerikanen, die snel weer naar de Premier League willen en modern voetbal willen spelen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

"We zijn onder de indruk van de ideeën van Kompany"

De visie van club en coach matchen, stelt Kompany: "Ik kijk ernaar uit om met de spelers te werken en een positief, winnend team te creëren voor de fans wanneer we terugkeren naar Turf Moor."

"Ik was onder de indruk van de visie van het bestuur, die gelijkloopt met de mijne. Ik wil mijn steentje bijdragen in een belangrijk seizoen."

Voorzitter Alan Pace is blij met de voormalige aanvoerder van de Rode Duivels: "We zijn in de wolken dat we Vincent mogen verwelkomen op onze club."

"Vincent is een geboren leider. Ik ben onder de indruk van de ideeën die hij heeft met Burnley FC, zijn honger naar succes en zijn focus om de club weer naar de Premier League te brengen."

"De geloofsbrieven van Vincent zijn geweldig: hij bezorgde een van Belgiës topteams weer Europees voetbal en een bekerfinale vorig seizoen. Zijn filosofie, benadering en ambitie voor de club spreken ons enorm aan."

Bij Burnley neemt Kompany over van interimaris Mike Jackson. Die verving in april Sean Dyche als hoofdtrainer. De Engelsman stond bijna 10 jaar aan het roer bij de Clarets, maar werd er ontslagen vanwege de tegenvallende resultaten. Jackson kon Burnley niet behoeden voor de degradatie.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: