Premier League klassement

Ook dit nog: Spurs naar Champions League, troostprijs voor United en Kompany-droom doorprikt

 zo 22 mei 2022 20:02

Op de slotdag van de Premier League ging het niet enkel om de landstitel. Ook in de strijd om de Europese tickets en het behoud stonden levensbelangrijke duels op het programma. Tottenham, Leeds en zowaar ook Manchester United waren de grote winnaar. Een overzicht.

Tottenham naar Champions League

Strijd tussen twee rivalen voor het laatste overgebleven Champions League-ticket. En Tottenham trok relatief eenvoudig aan het laatste eind. Met een forfaitzege tegen Norwich verzekerden de Spurs zich van het kampioenenbal.

 

De gouden drietand Kulusevski (2x) - Kane - Son (2x) zorgden voor de goal. De Zuid-Koreaan kroonde zich zo meteen ook tot mede-topschutter, samen met Mo Salah (beide 23 goals).

 

De overtuigende 5-1-overwinning van Arsenal tegen Everton volstond dus niet voor de Gunners om alsnog naar plaats vier te wippen. Volgend seizoen is er Europa League te zien in het Emirates Stadium.

Europa League voor Manchester United

Erik ten Hag weet wat hem te doen staat. De Nederlandse trainer zag zijn toekomstige werkgever Manchester United met 1-0 onderuit gaan tegen Crystal Palace.

 

Ondanks de nederlaag en het dramatische seizoen mag United toch naar de Europa League, want dichtste achtervolger West Ham liet na om te profiteren tegen Brighton. De thuisploeg - zonder een licht geblesseerde - Trossard won met 3-1. Voor West Ham wacht de Conference League.

Leeds gered, Burnley degradeert (en mag dus kruis maken over Kompany)

Geruchten over Vincent Kompany en Burnley lijken definitief de vuilnisbak in te mogen. De club die interesse toonde in de Anderlecht-coach degradeert namelijk naar de Championship - daar zal Kompany geen zin in hebben. Newcastle bezegelde het lot van Burnley door met 1-2 te winnen.

 

Bij Leeds United was er wel feest. Zij blijven nog een extra seizoen in de Premier League. De ploeg vierde dat in stijl door in de 94e minuut nog te winnen van Brentford.

Gerelateerd: