Megatransfer voor Manchester City: Engelse topclub maakt komst van Erling Haaland officieel

De monsterdeal van Erling Haaland naar Manchester City is officieel.

Monsterdeal voor Manchester City. De Engelse topclub maakte de komst van Erling Haaland (21) officieel. Het Noorse fenomeen moet de komende jaren voor (veel) goals zorgen bij de ploeg van Pep Guardiola. City betaalt, naast heel veel commissies, een transferclausule van 60 miljoen euro aan Borussia Dortmund.

Het is nu al één van de supertransfers van het jaar.

 

Niet Real Madrid of FC Barcelona, maar wel Manchester City heeft de strijd om Erling Haaland gewonnen. Naar verluidt zal de Noor, die wel nog enkele persoonlijke details moet overeenkomen, er wekelijks ongeveer 440.000 euro opstrijken.

 

Haaland bestormde de voorbije jaren aan sneltempo de voetbaltop. Bij het Noorse Molde maakte de sluipschutter eerst furore in eigen land, vervolgens toonde hij ook bij Red Bull Salzburg zijn neus voor goals.

 

In 2020 volgde een eerste grote transfer naar het Duitse Borussia Dortmund. Daar schoot Haaland maar liefst 85 keer raak in 88 wedstrijden.

 

Niet verwonderlijk dat bijna alle Europese topclubs aan zijn mouw trokken. Zeker de transferclausule in zijn contract (60 miljoen euro) maakte de spits bijzonder gewild.

 

City trekt nu dus aan het langste eind - en daar zal Kevin De Bruyne allerminst rouwig om zijn. Ook papa Alf-Inge glundert ongetwijfeld: hij speelde tussen 2000 en 2003 drie seizoenen voor de Citizens.

De waanzinnige cijfers van Haaland

Club Wedstrijden Goals
Molde FK 50 20
RB Salzburg 27 29
Borussia Dortmund 88 85
Noorwegen 17 15

Dortmund kondigt meteen peperdure vervanger aan

Lang heeft Borussia Dortmund niet gewacht om de leegte na Haaland op te vullen. De Duitse topclub kondigde zonet de komst van Karim Adeyemi aan. Het 20-jarige toptalent komt (net als Haaland eerder) over van RB Salzburg en tekende een contract voor vijf seizoenen.

 

Naar verluidt betaalt Dortmund een recordsom van 38 miljoen euro voor Adeyemi. Dat maakte van de Duitse international de duurste aankoop in de clubgeschiedenis.