Manchester City kroont zich na waanzinnige remonte tot landskampioen, De Bruyne aan basis van titelgoal

  1. 37' - Doelpunt - Matthew Cash (0 - 1)
  1. 88' - Verv. Emiliano Buendia door Ashley Young
  2. 87' - Geel - Marvelous Nakamba
  3. 83' - Verv. Jacob Ramsey door Danny Ings
  4. 81' - Doelpunt - Ilkay Gündogan (3 - 2)
  5. 78' - Doelpunt - Rodri (2 - 2)
  6. 76' - Doelpunt - Ilkay Gündogan (1 - 2)
  7. 72' - Verv. Philippe Coutinho door Marvelous Nakamba
  8. 69' - Doelpunt - Philippe Coutinho (0 - 2)
  9. 68' - Verv. Bernardo Silva door Ilkay Gündogan
  10. 56' - Verv. Riyad Mahrez door Raheem Sterling
  11. 49' - Geel - Tyrone Mings
  37'goalMatthew Cash0 - 1
  69'goalPhilippe Coutinho0 - 2
  76'goalIlkay Gündogan1 - 2
  78'goal Rodri2 - 2
  81'goalIlkay Gündogan3 - 2

  Zotter dan de gekste rollercoaster. Manchester City is opnieuw landskampioen na een waanzinnige remonte tegen Aston Villa. Bij een 0-2-achterstand leek de titel op weg naar Liverpool, maar drie goals diep in de tweede helft zorgden alsnog voor een ommekeer. Kevin De Bruyne lag aan de basis van het volksfeest met een geweldige assist bij de titelgoal.

  Titelmatchen op de slotspeeldag hebben altijd iets magisch.

   

  Onvoorspelbaarder dan gelijk welke andere wedstrijd door de enorme druk en stress die woedt in het stadion. Vaak een rollercoaster van emoties door wat er bij de concurrentie gebeurt.

   

  Bij Manchester City hadden ze die les al geleerd in het verleden - herinner u de historische ontknoping tegen QPR in 2012. En dus was de titelverdediger op zijn hoede ondanks de gunstige uitgangspositie. Een zege thuis tegen Aston Villa was een garantie op het kampioenschap.

   

  Toen concurrent Liverpool op Anfield een valse start maakte tegen Wolves wezen alle sterren in de richting van City.Maar dan begon de magie van een titelmatch…

  Doemscenario City

  Sadio Mané zette Liverpool nog voor het halfuur op gelijke hoogte en in Manchester gebeurde het ondenkbare: Aston Villa kwam op 0-1 via Cash. Het Etihad Stadium vulde zich plots met angst - het zal toch niet?

   

  Na rust knokte City tegen het doemscenario. Kevin De Bruyne knalde over en Gabriel Jesus miste een opgelegde kans. Ondertussen zag Liverpool de 2-1 afgekeurd voor buitenspel.

   

  Met nog een halfuur op de klok ijsbeerde Pep Guardiola langs de zijlijn. Wetende dat zijn ploeg nog steeds virtueel kampioen was, maar wankelde op een dunne koord.

   

  Ook De Bruyne liet met een vrijschop net buiten de zestien de kans op een gelijkmaker liggen. Eén minuut later zorgde uitgerekend Philippe Coutinho (ex-Liverpool) voor de 0-2. City voelde de trofee uit de handen vallen, maar zou Liverpool die ook oprapen?

   

  Want op Anfield waren de Reds nog steeds op een winnende treffer aan het jagen.

  Onwaarschijnlijke remonte, sleutelrol De Bruyne

  Maar net op het moment dat City niet meer op zichzelf aangewezen leek, pakte de titelverdediger alsnog het heft in handen.

   

  De ingevallen Gündogan zorgde voor de aansluitingstreffer, Rodri lukte enkele minuten later al de 2-2. Het Etihad Stadium vulde zich opnieuw met hoop. En tien minuten voor tijd eiste De Bruyne dan toch een hoofdrol op.

   

  Met een briljante assist voor Gündogan vervolmaakte de Rode Duivel een historische remonte van City: 3-2! Een voorsprong die het niet meer uit handen zou geven. Dat Salah 55 kilometer verderop eindelijk Liverpool op voorsprong zette, deed er niet meer toe.

   

  City champions.

  Bekijk de beslissende goal van City

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 95. Manchester City is landskampioen na waanzinnige voetbalmiddag! Dan toch Manchester City. Na een onwaarschijnlijke remonte tegen Aston Villa kroont het zich voor de vierde keer in vijf jaar tot landskampioen. .
  3. tweede helft, minuut 93. Liverpool op 3-1, maar zal er feest zijn? Andrew Robertson legt de zege van Liverpool helemaal vast met de 3-1. Maar zal er ook een feestje zijn op Anfield? Dan moet het hopen op een ultieme goal van Aston Villa in Manchester. .
  4. De bal gaat over de achterlijn in hoekschop. Die wordt genomen door Kevin De Bruyne (Manchester City), maar zijn voorzet is te kort en wordt weggewerkt. tweede helft, minuut 93.
  5. Ashley Young (Aston Villa) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Phil Foden (Manchester City). tweede helft, minuut 91.
  6. Er komen 4 minuten extra tijd bij. tweede helft, minuut 91.
  7. Marvelous Nakamba (Aston Villa) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Kevin De Bruyne (Manchester City). tweede helft, minuut 89.
  8. tweede helft, minuut 88. Vervanging bij Aston Villa, Ashley Young erin, Emiliano Buendia eruit
  9. Gele kaart voor Marvelous Nakamba van Aston Villa tijdens tweede helft, minuut 87
  10. Marvelous Nakamba (Aston Villa) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Kevin De Bruyne (Manchester City). tweede helft, minuut 86.
  11. John McGinn (Aston Villa) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Phil Foden (Manchester City). tweede helft, minuut 86.
  12. Gabriel Jesus (Manchester City) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op John McGinn (Aston Villa). tweede helft, minuut 85.
  13. tweede helft, minuut 85. Goal Liverpool! Houdt City nu het hoofd koel? Eindelijk heeft Liverpool de voorsprong vast. Mo Salah zorgt enkele minuten voor tijd voor de 2-1. De Reds moeten nu hopen dat City nog in elkaar stort... .
  14. tweede helft, minuut 83. Vervanging bij Aston Villa, Danny Ings erin, Jacob Ramsey eruit
  15. tweede helft, minuut 82. Onwaarschijnlijk: Gündogan met de 3-2. Het Etihad Stadium davert op zijn grondvesten. Ilkay Gündogan zorgt voor de 3-2. Op aangeven van Kevin De Bruyne zorgt de Duitser mogelijk voor de titelgoal! .
  16. Ilkay Gündogan kan scoren voor Manchester City. De assist komt op naam van Kevin De Bruyne. tweede helft, minuut 81.
  17. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 81 door Ilkay Gündogan van Manchester City. 3, 2.
  18. Kevin De Bruyne (Manchester City) trapt met zijn rechtervoet op doel, maar zijn schot gaat naast. tweede helft, minuut 81.
  19. Rodri (Manchester City) trapt met zijn rechtervoet op doel, maar zijn schot gaat naast. tweede helft, minuut 80.