Vuurdoop van Mazzu bij Anderlecht: "Niet evident om icoon als Kompany op te volgen"

  Felice Mazzu wil eerst en vooral een groep smeden bij Anderlecht.

  Met zijn typische joviale glimlach stond Felice Mazzu voor het eerst de pers te woord als coach van Anderlecht. Hoewel hij het "niet evident" vindt om Kompany op te volgen, straalt hij toch ambitie uit. "Deze club moet simpelweg de ambitie hebben om kampioen te worden."

  Eind mei ging Felice Mazzu een nieuwe uitdaging aan bij Anderlecht. Dat zijn vertrek bij Union nog een juridisch staartje krijgt, daar wilde hij op zijn eerste persconferentie niet te veel aandacht aan geven.

   

  "Ik wil Union bedanken voor de twee mooie jaren die ik er heb gehad", zei hij. "Ik zal altijd respect hebben voor de club. Maar als Anderlecht belt, dan denk je weleens na."

   

  "Ik ben me ervan bewust dat ik een icoon van het Belgische voetbal vervang, een icoon binnen de trainerswereld. Kompany speelde voor een van de beste clubs in Europa. Het is dan ook niet evident om hem op te volgen."

   

  "Ik begrijp dat de supporters hem hier bewonderen. Het is nu aan mij om minstens even goed te proberen doen als Vincent. Maar ik besef dat ze ontgoocheld zijn dat hij vertrokken is. Ik heb veel respect voor mijn voorganger."

  Ik wil me aansluiten bij de cultuur van de club, maar ik zal ook mijn eigen ideeën in de praktijk brengen.

  Felice Mazzu

  Mazzu kent zijn opdracht dus: de harten van de fans veroveren. En dat lukt het best met een prijs. "Deze club moet simpelweg de ambitie hebben  om kampioen te worden", ging Mazzu de uitdaging niet uit de weg.

   

  "Het is mijn doel om het project van de club en Vincent hier voort te zetten. Maar we moeten uiteraard een goed evenwicht vinden: de resultaten moeten er zijn, net als een goed klassement."

   

  "Ik wil elke match winnen, dat gesprek heb ik al met de spelers gehad. Als het in mijn eerste seizoen lukt om de titel te pakken, zal ik een gelukkig man zijn."

   

  Mazzu weet ook al goed hoe hij het zal aanpakken bij paars-wit. Zijn succesrecept van bij Union zal niet al te veel veranderen. "Ik wil me aansluiten bij de cultuur van de club, maar ik zal ook mijn eigen ideeën in de praktijk brengen", zei hij.

   

  "Anderlecht staat voor offensief voetbal, maar ik ga nu eerst en vooral een ploeg vormen. De groepscohesie ligt me na aan het hart, zoals jullie wel weten."