Vincent Kompany bedankt familie na overstap naar Burnley: "Ze zouden me tot in Timboektoe volgen"

In deel twee van zijn uitgebreide babbel op de clubkanalen van Burnley blikt Vincent Kompany uitgebreid vooruit op zijn verblijf bij The Clarets. De nieuwe coach bedankte vooral zijn familie voor hun begrip nu ze opnieuw moeten verhuizen: "Mijn familie is goud waard."

Als goede huisvader vroeg Vincent Kompany eerst de mening van zijn gezin en familie voor hij de overstap naar Burnley waagde. 'Uiteraard moest ik eerst mijn familie spreken, maar die is goud waard. Ze zouden me zelfs naar Timboektoe volgen als ik daar een baan nodig had."

 

Toch geeft hij aan dat zijn keuze voor de Engelse Championship-club niet door emoties bepaald is. "Ik kan niet zeggen dat ik om familiale redenen ben teruggekomen, ik kan niet zeggen dat ik terug ben gekomen omdat ik gewoon van deze regio hou."

 

"Dit is een professionele carrièrebeslissing", vervolgt Kompany. "De gesprekken die ik nodig had waren met de eigenaren en andere leden van de club om alle informatie te krijgen om zo de beste beslissing te nemen. Ik heb voor Burnley gekozen om te werken met de goede mensen hier."

Geen process meer

Trust the process was het motto van Kompany in zijn beginjaren bij Anderlecht. Daar stapt de nieuwe Burnley-coach nu van af. "Ik heb een duidelijke visie, maar in voetbal wordt het moeilijk wanneer je het woord 'project' noemt."

 

"Als je de eerste wedstrijd verliest, krijg je een klap in het gezicht en wordt er gezegd dat we resultaten op korte termijn nodig hebben. In plaats van grote aankondigingen te doen over waar we willen zijn, gaat het meer om het hebben van de discipline om in elkaar te geloven."


Ook de fans moeten een belangrijke rol spelen in de titelstrijd van Burnley. "Ik zal het geweldig vinden als fans zeggen dat ze het gewoon leuk vinden om naar de wedstrijden te komen. We willen aanvallend voetbal brengen en doelpunten maken. Ik wil vooral dat het leuk is voor de fans."

Ik heb een duidelijke visie, maar in het voetbal wordt het moeilijk wanneer je het woord 'project' noemt.

Vincent Kompany

Aan grote voorspellingen waagt Kompany zich niet. "Ik hou er niet van om grote beloften en statements te maken zoals 'We zullen volgend seizoen opnieuw in de Premier League spelen'. Ik wil dat net elke dag tonen, we moeten medoogenloos zijn en het allerhoogste ambiëren."

 

Het 'nieuwe' Burnley lijkt onder Kompany af te zullen stappen van zijn typische, Britse stijl. "Ik wil een aanvallend team met veel beweging en een gezonde dosis agressie. Ik wil vooral een team waar fans in het weekend graag naar komen kijken."