Ga naar de inhoud

Verkeerde juichers onder elkaar: Bettiol, die denkt dat hij wint, kan grapje van Van Aert wel smaken

Bettiol was de snelste, maar niet de slimste in Zwitserland.

In de Ronde van Zwitserland soleerde Andreas Leknessund maandag naar de zege, maar kennelijk wist een deel van het peloton niet dat de Noor nog voorop was. Een onwetende Alberto Bettiol sprintte in het peloton naar de dichtste ereplaats, maar vierde alsof hij het WK gewonnen had, tot grote hilariteit bij zijn collega's.

Het peloton verkeek zich maandag op eenzame vluchter Leknessund. De Noor had in de slotkilometers nog een minuut voorsprong, maar toch bleef het peloton gas geven tot in de laatste hectometers. Ook in de pelotonsprint ging het er nog stevig aan toe, met Bettiol finaal als "best of the rest".

 

De Italiaan wist echter niet dat Leknessund nog vooruit reed en vierde zijn spookzege uitbundig. Na de aankomst haalde boezemvriend Matteo Trentin hem van zijn roze wolk door hem het "droevige" nieuws in alle hilariteit te vertellen. 

 

"Ik wist niet dat er nog iemand weg was", trapte Bettiol na afloop een open deur in. "Mijn radio stond uit en ik was gefocust op de sprint. Ik was heel gelukkig dat ik de sprint kon winnen van Trentin en Matthews. Morgen zullen ze nog eens met mij lachen, maar dat is deel van de koers", bleef de Italiaan sportief.

Bekijk de sprint en de spookzege van Bettiol:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Van Aert is er als de kippen bij om de fakkel door te geven:

Vorige week juichte Wout van Aert ook verkeerd in de Dauphiné, toen David Gaudu hem in een groepssprint op de streep nog voorbijknalde.

De Belgische kampioen zag na Bettiols vertoning zijn kans schoon om die ietwat beschamende "trofee" door te sluizen naar de Italiaan. "Ik geef de fakkel met veel plezier door aan Alberto", klonk het met een ferme knipoog.

Bettiol kon de grap wel smaken: "Hier ben ik", reageerde hij op de tweet van Van Aert met een emoji van een mannetje met een hand in de lucht.  

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Trentin plaagde boezemvriend Bettiol na afloop:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.