Wout van Aert gaat pijnlijk de mist in: "Nu ben ik zelf de loser"

  Een ontgoochelde Wout van Aert.

  Zelfs een veelwinnaar als Wout van Aert maakt op zijn 27e nog beginnersfouten. De Belgische kampioen dacht dat hij de 3e etappe in de Dauphiné op zak had gestoken, maar zijn zegegebaar kwam een fractie te vroeg. 

  Na een lange afkoeling op de rollen verscheen Wout van Aert op het podium als leider. Met een duidelijke pruillip, want Van Aert gaf een tweede ritzege domweg uit handen.

   

  "Het was een fout van een rookie, een beginnersfout", reageerde Van Aert. "Het is zonde, want we hebben de hele dag heel hard gewerkt. Een zege zo weggeven is pijnlijk, want mijn ploeg was supersterk."

   

  "Ik heb het al vaker gezien bij collega's", zei Van Aert over het vroege juichen. "Je lacht er dan soms mee, maar nu ben ik zelf de loser. Ik heb er geen woorden voor."

   

  "Ja, ik denk wel dat dit de eerste keer is dat het mij overkomt. Of toch in zo'n grote koers. Hopelijk gebeurt het geen tweede keer meer."

   

  Wat gebeurde er eigenlijk? "Op zo'n hellende aankomst verlies je heel veel snelheid als je juicht. Het gebeurt in een fractie van een seconde... David Gaudu kwam van de andere kant... Het is gewoon pijnlijk."

   

  Van Aert staat wel weer in het geel. "Die trui zou ik ook gehad hebben als ik had gewonnen, hé", lachte hij.

   

  "De tijdrit van morgen? Ik hoop goed te herstellen na een veeleisende dag, want we hebben hard moeten jagen op de vlucht. Maar ik heb veel gewerkt aan mijn tijdrit en het wordt interessant om te zien waar we staan."

   

  (lees voort onder de video)

  "Ik wil de komende dagen iets rechtzetten"

  "Ik ben echt beschaamd dat ik het zo heb weggegeven", zuchtte Wout van Aert bij de verzamelde media nog eens diep na de podiumceremonie en het flashinterview.

   

  "Het is een grote ontgoocheling dat ik al het werk niet heb kunnen afronden. Ik had het zelf in handen. Als ik mijn wiel gooi in plaats van te vieren..."

   

  "Als je zoiets bij een andere renner ziet, dan vraag je je af hoe dat mogelijk is. Nu begrijp ik het, denk ik."

   

  Morgen kan hij zich revancheren in de tijdrit. "Mijn benen doen nu nog pijn na een lastige dag, maar hopelijk heb ik hetzelfde gevoel als de voorbije dagen."

   

  "Of ik nu nog meer gemotiveerd ben? Ik ben vooral boos op mezelf. Maar ik wil de komende dagen iets rechtzetten."

  Critérium du Dauphiné klassement

  Gerelateerd:

  Critérium du Dauphiné
  -
  ritdatumtype ritstart-finishtotaalwinnaarleider
  1wegwedstrijdLa Voulte-sur-Rhône - Beauchastel191,8 kmvan Aertvan Aert
  2wegwedstrijd