Ga naar de inhoud

Remco Evenepoel wil (met masterplan) grenzen verleggen in Zwitserland: “Dit is nieuw voor mij”

 za 11 juni 2022 18:10

De hoogtemeter zal overuren maken. Remco Evenepoel staat aan de vooravond van een loodzware Ronde van Zwitserland. Door te klimmen tot onbekende hoogte, tegen een stevig deelnemersveld, wil de kopman van Quick Step - Alpha Vinyl een nieuwe stap zetten in zijn ontwikkeling. “Ontdekken dat ik er ook kan staan boven de 2.000 meter.”

Zwitserland doet Remco Evenepoel mijmeren. “Het is pas mijn tweede wedstrijd hier”, bedacht de renner tijdens zijn vooruitblik op de grootste ronde van het Alpenland. 

 

“De vorige keer was tijdens mijn eerste profjaar in de Ronde van Romandië. (lacht) Het regende toen en het was evenmin een groot doel. Eén dag mee in de ontsnapping en 15e in de tijdrit - dat was het.”

 

Drie jaar later staat Evenepoel met compleet andere ambities aan de start in Kusnacht. Als kopman van Quick Step - Alpha Vinyl én met het doel om over een week op het podium te staan.

 

“Het wordt acht dagen lang hard koersen op een lastig parcours”, beseft Evenepoel. “Tegen de beste renners ter wereld. Ik kan niet wachten om mezelf te testen tegen enkele Tour-favorieten en sterke klimmers. Het wordt speciaal en uniek.”

Ik hoop te ontdekken dat ik ook top kan zijn boven de 2.000 meter.

Remco Evenepoel

Een nieuwe kans voor Evenepoel om te ontdekken waar zijn limieten liggen. De vormcurve is sowieso goed, bewees hij in Noorwegen. Maar in Zwitserland zijn er beklimmingen tot boven de 2.000 meter - onbekend terrein voor REV.

 

“Behalve in de Giro, maar toen deed ik niet mee voor winst. In Noorwegen toonde ik al dat ik een groot vermogen kan trappen over een langere periode. Nu wil ik zien of ik dat elke dag en gedurende 8 dagen kan doen. Dit is iets als één week van een grote ronde. Ik hoop te ontdekken dat ik ook top kan zijn boven de 2.000 meter.”

Het zwaartepunt van de Tour de Suisse - met Daniel Martinez, Adam Yates en Aleksandr Vlasov als voornaamste concurrenten - ligt sowieso in de slotdriedaagse. Met twee koninginnenritten en een afsluitende tijdrit op zondag.

 

Het perfecte scenario is dan ook duidelijk voor Evenepoel: “Als er een kans is om te winnen in de eerste dagen zullen we dat zeker niet laten liggen, maar in een ideale wereld spaar ik in het begin zoveel mogelijk energie. Tijdens de twee bergritten hoop ik geen tijd te verliezen tegenover de beste klimmers om dan zondag in de tijdrit het verschil te maken.”

 

De uitvoering van het meesterplan begint morgen.

Gerelateerd: