BEKIJK: Sebastian Molano moet Dauphiné verlaten na deze klap aan Hugo Page: "Het spijt me"

  De zenuwen zijn blijkbaar strak gespannen bij sommige renners in de Dauphiné. Hoewel het al een tijdje duidelijk was dat de vluchters om de dagzege zouden strijden, vond Sebastian Molano (UAE) het toch nog nodig om boel te zoeken met Hugo Page (Intermarché-Wanty-Gobert). De Colombiaan werd door de wedstrijdjury uit de Franse rittenkoers gezet. 

  Op iets minder dan 10 kilometer van de finish in Gap zocht Sebastian Molano zijn sprintcollega Hugo Page op, die in het groen van Wout van Aert rijdt. Er volgde een korte woordenwisseling die eindigde in een slag van Molano in het gezicht van Page. Ook na de finish moest Page nog enkele verhitte woorden én een klap incasseren.

   

  "Volgens hem sneed ik hem de weg af, maar dat was helemaal niet zo", reageerde de Fransman achteraf. "Het is niet omdat ik maar 20 jaar ben, dat hij zoiets mag doen met mij. Hij is gek!"

   

  Door die bizarre actie mag de Colombiaan zijn weg niet voortzetten in het Critérium du Dauphiné (WorldTour). Hij werd meteen na de finish gediskwalificeerd door de wedstrijdjury. 

  Ik begrijp waarom ik werd gediskwalificeerd, en kan enkel zeggen dat het me spijt

  Sebastian Molano

  De 27-jarige Molano  toonde inmiddels spijt in een mededeling van zijn ploeg UAE Team Emirates: "In de aanloop naar de finish ging het er snel en zenuwachtig aan toe, en in het heetst van de strijd maakte ik een gevaarlijke fout." 

   

  "Ik wil me excuseren tegenover Hugo Page en alle andere renners. Ik begrijp waarom ik werd gediskwalificeerd, en kan enkel zeggen dat het me spijt en dat ik eruit zal leren."   

   

  Door de diskwalificatie van Molano schuiven de Belgen Jordi Meeus en Wout van Aert in de daguitslag op naar de respectievelijke tiende en elfde plaats.

  BEKIJK: Molano deelt vuistslag uit aan Page

  BEKIJK: Ook na de finish ging het duo in de clinch

  Page: "Waarom ik niet reageerde? Ik verafschuw geweld"

  Slachtoffer Hugo Page wendde zich enkele uren later tot Twitter om zijn kant van het verhaal te vertellen. "Veel mensen hebben me gevraagd waarom ik niet reageerde op die aanval?"

   

  "Omdat dat gevaarlijk is als je 80 km/u rijdt in een afdaling, en dat met 150 renners bij elkaar. Als je dan valt, kan dat zware gevolgen hebben."

   

  "Omdat dat niet het beeld is dat ik wil uitdragen, ik verafschuw geweld."

   

  "En omdat ik, net als alle andere renners, sponsors en een team vertegenwoordig die me toelaten op dit niveau te koersen en mijn passie uit te oefenen. Dat wil ik op een mooie manier doen."

   

  "Ik ben blij dat ik deze mooie groene trui heb mogen dragen en dat ik hier voor de laatste keer in deze Dauphiné heb kunnen sprinten."

  Gerelateerd:

  Critérium du Dauphiné
  -
  ritdatumtype ritstart-finishtotaalwinnaarleider
  1wegwedstrijdLa Voulte-sur-Rhône - Beauchastel191,8 kmvan Aertvan Aert
  2wegwedstrijdSaint-Péray - Brives-Charensac169,8 kmVuillermozVuillermoz
  3wegwedstrijdSaint-Paulien - Chastreix-Sancy169 kmGauduvan Aert
  4individuele tijdritMontbrison - Saint-Étienne-le-Molard31,9 kmGannavan Aert
  5wegwedstrijdThizy-les-Bourgs - Chaintré162,3 kmvan Aertvan Aert
  6wegwedstrijdRives - Gap196,5 kmFerronvan Aert
  7wegwedstrijdSaint-Chaffrey - Vaujany134,8 kmVeronaRoglic
  8wegwedstrijdSaint-Alban-Leysse - Plateau de Solaison138,8 kmVingegaardRoglic