Tom Pidcock ontbreekt in bijzonder sterke Giro-selectie van Ineos Grenadiers

Wereldkampioen veldrijden Tom Pidcock reist niet mee naar Italië.

Ineos Grenadiers trekt met ambitie naar de Giro. Met oud-winnaar Richard Carapaz als uitgesproken kopman wil het opnieuw een grote ronde winnen. Dat zal zonder de steun van Tom Pidcock moeten gebeuren, de Brit zal op vrijdag 6 mei niet afreizen naar Boedapest voor de Grande Partenza.

Na zijn mislukt voorjaar, leek het alsof Pidcock zou mikken op een sterke Giro. Maar ook de Italiaanse rittenkoers moet de wereldkampioen veldrijden aan zich voorbij laten gaan. 

 

Zonder Pidcock beschikt Ineos Grenadiers nog steeds over een bijzonder sterke kern, dat bleek al in het voorjaar. De Giro-ploeg moet daar zeker niet voor onder doen. 

 

Kopman Richard Carapaz heeft goede ervaringen met de Giro, de olympische kampioen won de Italiaanse rittenkoers in 2019 en mikt ook dit jaar op een goed klassement.

 

Naast olympisch kampioen Carapaz verschijnen ook Richie Porte, Jonathan Castroviejo, Jhonatan Manuel Narváez, Salvatore Puccio, Pavel Sivakov, Ben Swift en Ben Tulett aan de start in de Hongaarse hoofdstad Boedapest.  

 

Manager Rod Ellingworth heeft hoge verwachtingen: "Ik kijk uit naar Carapaz en de rest van de ploeg. Deze koers betekent veel voor ons, ik heb dan ook vertrouwen dat we in Boedapest aan de start komen om te winnen."