Ga naar de inhoud
Jouw ploeg ook aan de start?
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

Ook Jasper Stuyven breekt zijn sleutelbeen, Mads Pedersen "had meeste geluk" met schaafwonden en kneuzingen

 wo 27 maart 2024 20:28

Het verdict is stevig voor Jasper Stuyven. De renner van Lidl-Trek, die ook betrokken was in de valpartij richting de Kanarieberg, heeft zijn sleutelbeen gebroken. Zo zal hij zijn team in vorm zeker niet kunnen helpen in de Ronde van Vlaanderen. Mads Pedersen zou wel op tijd fit raken.

Na de zware klap greep Jasper Stuyven meteen naar zijn sleutelbeen. Meteen werd gevreesd voor een breuk.

 

"Het is meteen een fikse", vertelt de Belg bij Het Laatste Nieuws. "Hoewel ik nog nooit een sleutelbeen heb gebroken, wist ik meteen dat het prijs was."

 

Deels hetzelfde verdict als Wout van Aert, dus. De renner moet onder het mes, de ploeg bevestigt dat monumenten Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix zo te vroeg komen.

 

"Mads Pedersen had het meeste geluk bij de crash en kwam er vanaf met slechts schaafwonden en kneuzingen", klinkt het bij de ploeg. "Het plan blijft dat hij zondag zal racen, maar hij zal in de gaten gehouden blijven worden door het team."

 

Een stevige domper voor Stuyven, die hoogvorm vertoonde dit voorjaar. In de Omloop, Kuurne-Brussel-Kuurne en Milaan-Sanremo stond hij steevast in de top 10. De E3 sloot hij zelfs af als "best of the rest" na Mathieu van der Poel.

 

De rest van het voorjaar zal hij vanaf zijn zetel moeten volgen.

 

Gerelateerd: